Pšenovo-figové guľky

Autor receptu: danda3

Z pšena sa dajú urobiť aj veľmi chutné nepečené cukrovinky, inšpiráciu som našla na nete, ale zmenila som všetky suroviny okrem pšena a tu je výsledok.

60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pšeno zalejeme vriacou vodou, zlejeme, opakujeme ešte 2x, potom dáme na sitko, prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Džús (alebo mlieko alebo ryžový, pohánkový, ovsenný nápoj) dáme do hrnca, privedieme do varu, pridáme pšeno, premiešame a necháme variť 15 minút na najmenšom ohni.
  2. Figy zalejeme vriacou vodou, necháme zmäknúť, potom necháme odkvapkať na sitku. Najskôr som dala 1 balík, ale bolo to málo, tak som pridala ešte jeden. Fantázii sa medze nekladú, môžete použiť akékoľvek sušené ovocie podľa chuti.
  3. Hotové pšeno.
  4. Figy pomelieme, pridáme k pšenu spolu s orechami a nastrúhaným marcipánom - ten sa môže vynechať, pridať viac orechov a podľa chuti dosladiť medom. Namiesto orechov môžu byť mandle, kokos, arašidy. Premiešame a
  5. formujeme guľky, ktoré obalíme v orechoch (kokose, mandliach a pod.) Veľmi ma cukalo obaliť ich v čokoláde, ale ovládla som sa...☺
  6. Dáme do košíčkov a do chladu. Vyšlo mi 100 ks.
  7. Veľká noc môže prísť.
  8. Prierez, sú fantastické, málokto by uhádol, z čoho sú.
  9. Variácia podľa @vierutt - Do základnej zmesi pridáme datle, rum a sušené slivky, obalíme v kokose.