Foto: patincatsomekitchen
Pšenová kaša sa stala mojimi obľúbenými raňajkami. Pšeno je veľmi výživné a prirodzene bezlepkové. Väčšinou
pšeno varím vo vode a vychutnám si jeho "pravú" Zobraziť celý popisPšenová kaša sa stala mojimi obľúbenými raňajkami. Pšeno je veľmi výživné a prirodzene bezlepkové. Väčšinou
pšeno varím vo vode a vychutnám si jeho "pravú" chuť. Varením v kokosovom mlieku sa chuť pšena zjemní a bude
chutiť aj jeho menším priaznivcom. Použiť však môžete vaše akékoľvek obľúbené mlieko. Výber ovocia je takisto na
vás, niekedy v "časoch núdze" použijem domáci džem, ale ovocie jednoznačne vyhráva.
http://www.patincatsomekitchen.com/psenova-kasa-s-lesnym-ovocim
Postup
-
1
Pšeno prepláchnite, vložte do malého hrnčeka, zalejte kokosovým mliekom a dajte variť. Varte približne 15 minút domäkka.
- 2
Medzitým dajte do malého hrnčeka lesné ovocie a zohrejte ho na miernom plameni. Pridajte škoricu a cukor alebo iné sladidlo.
- 3
Na uvarené pšeno navrstvite lesné ovocie a podávajte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podla mna zavisi od typu psena, ja preplachujem pod tecucou vodou a este som ho horke nemala.
misky mam nove, tak som ich chcela hned odskusat :D dakujem
Väčšina slovenských návodov na prípravu volá po preplachovaní pšena horúcou vodou, kým anglosaské zdroje hovoria: pšeno maximálne prepláchnite studenou vodou. Pátrali sme preto, či je skutočne nutné pšeno pred varením spariť. Pšeno je vhodné pred varením preplachovať studenou vodou, kým z pšena neodteká číra voda . Nie je však nutné ich spariť, ak nám nevadí ľahučko pálčivá chuť. Nejedná sa o horkosť, ale podobnú chuť, ktorá nám v krku zostáva po mladom olivovom oleji. Túto chuť spôsobujú látky, ktoré sa prirodzene vyskytujú na povrchu pšena a chuť nie je po prepláchnutí studenou vodou príliš výrazná. Sparením pšena sa jej zbavíme prakticky úplne. Hovoríme tu však o čerstvom pšene. Problém pšena je, že pomerne rýchlo žltne. Je teda žiaduce ho čo najskôr po zakúpení spotrebovať a zbytočne neskladovať. Žlknúce pšeno spoznáme podľa toho, že horkne. Sparením horúcou vodou sa horkosti síce zbavíme, ale lepším riešením je konzumovať len čerstvé pšeno, ktoré ma ešte ďaleko do konca minimálnej trvanlivosti. Keď už neskonzumujeme celý sáčok naraz, môžeme pšeno uložiť dobre zabalené v chladničke - rozhodne mu to neuškodí.
Moc děkuji za důležité informace o pšenu!
Zdrave, krasne :)