Prvé jahodové (fotorecept)
Autor receptu: zuzuu10
Pridávam recept na klasické tvarohové guľky, špeciálny je v jedinej surovine: pomaličky sa nám jahody na hriadke začínajú "hanbiť", čo je jednoznačný signál pre drozdy a slimáky, aby sa do nich pustili... Preto keď som dnes, oberajúc kôpor do polievky, zbadala pár pekných jahôdok, a zistila, že do niektorých sa už pustili - nuž, vzala som, čo nám nechali, potvorky, hoci ich bolo len pár :) Aj my dvojnohí sa už tešíme na jahodovú sezónu, tak ju takto privolávam :)
9 ks porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z uvedených surovín vymiešame mäkké cesto. Krupicu pridávam podľa potreby. Nebojte sa, ak cesto vyzerá príliš riedke, nerozvaria sa.
- Naša prvá "úroda" :)
Očistené a nakrájané na menšie kúsky, nech sa ujde do každej guľky :)
- Do hrnca dáme variť vodu. Z cesta vytvarujeme guľky, do každej kúsok jahôdky...
- ... a opatrne vložíme do vriacej vody.
- Medzitým prišiel prvý stravník! :)
- Kým sme sa postarali o žalúdok domáceho miláčika, guľky nám pekne vyplávali a pýtyjú sa von (cca 5 min varenia).
- Vyberieme, ešte horúce môžeme potrieť maslom.
- Podávame posypané kakaom a s jahodovým lekvárom, alebo pridáme mak, orechy, strúhanku - fantázii sa medze nekladú :)
Dobrú chuť!