Tento osúch robievala moja svokra,patrí k našim obľúbeným.
na 180 °C
Suroviny
| Cesto I.: | |
| 50 dkg |
|
| 70 g |
|
| 125 ml |
|
| 2 ks |
|
| 20 g |
|
| 300 ml vlažné |
|
| 0,5 KL |
|
| Mrvenička: | |
| 50 g |
|
| 60 g |
|
| 50 g |
|
| ovocie: | |
| 60 dkg čerstvé |
|
Postup
-
1
Múku osejem,pridám cukor,soľ,vykysnutý kvások,vo vlažnom mlieku rozmiešam 2 zľtky, a 125 ml oleja,vypracujem cesto,dám ho vykysnúť. Medzi tým ako cesto kysne spravím mrveničku . Do misky preosejem hrubú múku,pridám cukor a pokvapkám rozpusteným maslom,dobre premiešam,aby sa mi urobili hrčky.Posýpku nechám v chladničke stuhnúť,prstami hrčky postláčam, aby som vytvorila hrčky.
- 2
Potom umyjem,odstopkujem jahody,nechám odkvapkať. Pripravím si plech, vymastím ho olejom.
- 3
Vykysnuté cesto _ ja som ho dala na dvor,dnes je krásne - roztiahnem na celý plech,na cesto poukladám jahody,veľké prerežem na polovičku ,nakoniec dám mrveničku,a šup s koláčikom do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 25 min.
- 2









máte aj vy podobné skúsenosti?