Proteínová tyčinka fotorecept

rous5 - fotkarous5, 5. januára 2012
Proteínová tyčinka (fotorecept)
Foto: rous5

Proteín je bielkovina a tá je základnou zložkou pre rast a udržanie svalovej bunky. Preto každý, kto cvičí s cieľom nabrať alebo nestratiť svalovú hmotu, Zobraziť celý popisProteín je bielkovina a tá je základnou zložkou pre rast a udržanie svalovej bunky. Preto každý, kto cvičí s cieľom nabrať alebo nestratiť svalovú hmotu, prípadne má za cieľ lepšiu regeneráciu, by mal užívať vhodný proteínový doplnok (tyčinku),v období buď tesne pred/počas alebo po tréningu. Pre necvičiacich je užívanie zbytočné. Proteínový prášok ako je v recepte je možné zakúpiť takmer vo všetkých fitnesscentrách a vybraných športových predajniach ako aj cez internet.

8-10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

40 gramov
40 gramov
40 gramov
150 gramov
150 gramov




Postup

  1. 1

    orechy (vlašské, lieskové...aké chceš) semienka (ja mám najradšej slnečnicové) hrozienka

    Proteínová tyčinka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    tieto 3 veci hodíš do mixéra, zaleješ po hladinu vodou a rozmixuješ, môže tam byť tak o pol centimetra viac, ale dá sa potom pridať

    Proteínová tyčinka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    celý ten mixér sa pokúsiš vyhrabať do misy

    Proteínová tyčinka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáš ovsené vločky proteín (najlepšie osemdesiatku) = 80% podielu bielkovín

    Proteínová tyčinka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    no a potom hnetieš tak dlho pokiaľ z toho nie je relatívne husté cesto, keď je moc suché prikvapni vodu, ale opatrne nech nie je lepivé, najprv sa to pokús uhniesť tak ako to je a až keď to bude moc tuhé prikvapni trošku vody a zasa hnetieš

    Proteínová tyčinka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom to rozdelíš na 8-10 rovnakých častí (ja som to najprv odvážila a vydelila ), ale chlapi to rozdelia tak na päť častí, že? no a urobíš z toho valčeky do alobalu alebo folie a do ladničky :-) je to mňamka, chutia mi viacej ako kupované :-)

    Proteínová tyčinka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

lia66
Fúha, tak toto určite vyskúšam-ukladám!
janka273
moc se mi to líbí ,ale chtěla jsem se zeptat co je to ten proteín 80 % a kde se dá koupit
rous5
informácie k receptu ako aj proteínu som doplnila :)
domci4
takéto tyčinky si robím aj ja, ale bez :) proteinu
martamm
Zial neviem tu najst tvoju info k proteinu, kde sa da kupit?
3sandra3
proteín sa dá kúpiť vo všetkých fitnesscentrách a vybraných športových predajniach ako aj cez internet. - Píše rous5 v úvodnom slove.
používateľ nemá avatar
foo
foo
tak toto si určite ukladám :) Proteín je vážne perfektná vec. Len v poslednej dobe zisťujem aké je jeho všestranné použitie, hlavne pri pečení. Pravidelne cvičím, takže toto nesmie chýbať :)
Ak máš záujem a čas, kľudne si pozri môj recept na proteínový dezert, možno sa inšpiruješ niečim, ako som sa inšpirovala ja zase z tohto tvojho, ktorý určite vyskúšam, ďakujem :)
Tu je môj spomínaný:  varecha.pravda.sk/recepty/proteinovy-dezert/23153-recept....
evanaaa
@Rous5 , píšeš, že pre necvičiacuch nemá význam jesť niečo - aj tieto tyčinky s proteínom. Čím by sa potom mohol nahradiť v tomto recepte, dalo by sa vločkami, prípadne rozmixovanými?
rous5
môže sa miesto proteínu navíšiť v pomere 1:1 mlete orechy a ovsene vločky (rozmixované), ale to už nie proteínová tyčinka, ale musli tyčinka, taku jednu a že super ma v recepte @Ola111 :)
strelka
Asi by bolo dobré upozorniť, že proteín musí byť neochutený. Pokiaľ skúsite tento recept s ochuteným (ktorých je v ponuke na e-shopoch drvivá väčšina), ktorý samozrejme obsahuje cukor, vznikne vám brutálne lepidlo na podrážky. Ale recept je fajn, odporúčam športovcom, keď im to stojí za robotu alebo keď chcú vedieť, čo jedia :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia