Proteínová tyčinka (fotorecept)

Autor receptu: rous5

Proteín je bielkovina a tá je základnou zložkou pre rast a udržanie svalovej bunky. Preto každý, kto cvičí s cieľom nabrať alebo nestratiť svalovú hmotu, prípadne má za cieľ lepšiu regeneráciu, by mal užívať vhodný proteínový doplnok (tyčinku),v období buď tesne pred/počas alebo po tréningu. Pre necvičiacich je užívanie zbytočné. Proteínový prášok ako je v recepte je možné zakúpiť takmer vo všetkých fitnesscentrách a vybraných športových predajniach ako aj cez internet.

8-10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. orechy (vlašské, lieskové...aké chceš) semienka (ja mám najradšej slnečnicové) hrozienka
  2. tieto 3 veci hodíš do mixéra, zaleješ po hladinu vodou a rozmixuješ, môže tam byť tak o pol centimetra viac, ale dá sa potom pridať
  3. celý ten mixér sa pokúsiš vyhrabať do misy
  4. pridáš ovsené vločky proteín (najlepšie osemdesiatku) = 80% podielu bielkovín
  5. no a potom hnetieš tak dlho pokiaľ z toho nie je relatívne husté cesto, keď je moc suché prikvapni vodu, ale opatrne nech nie je lepivé, najprv sa to pokús uhniesť tak ako to je a až keď to bude moc tuhé prikvapni trošku vody a zasa hnetieš
  6. potom to rozdelíš na 8-10 rovnakých častí (ja som to najprv odvážila a vydelila ), ale chlapi to rozdelia tak na päť častí, že? no a urobíš z toho valčeky do alobalu alebo folie a do ladničky :-) je to mňamka, chutia mi viacej ako kupované :-)