Princezky

micho - fotkamicho, 2. októbra 2012
Princezky
Foto: micho

zdroj web

90 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
260 g
150 g
2 ks
3 PL
1 ks
Plnka:
125 g
100 g
8 PL
25 g
3 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, tuku,práškového a vanilkového cukru, vajec a kakaa vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky.

  2. 2

    V 1 PL horúcej vody rozpustíme kávu a 3 PL cukru. Zvyšok cukru vymiešame s maslom, sušeným mliekom a s najemno nastrúhanou čokoládou. Nakoniec pridáme studenú kávu.

  3. 3

    Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm, povykrajujeme ovály, uložíme na plech, popicháme vidličkou a upečieme. Vychladené zlepíme krémom a dáme do chladu odležať.

Diskusia k receptu

71 komentárov k receptu
To je niečo úžasné pre mňa! Princezky mám rada od malička a to som už ttrojnásobná babka :-) Tvoj recept určite vyskúšam, ďakujem!
óch, tak týmto receptom si ma veľmi potešil a ja zasa poteším môjho 22ročného syna, od malička je to jeho obľúbená maškrta, veľká vďaka za recept
myslím že princezky majú veeeeľa veeeeľa fanúšikov, tiež ich mám veľmi rád už od detstva...holt, kvalitné výrobky sú nesmrteľné :-)
To nie je možné, práve včera som nostalgicky spomínala na keksíky môjho detstva a prišli mi na rozum prinincezky, také oválové v celofáne, a prosím - už je to tu- ďakujem za recept
ahaaa - keksíky môjho detstva, tuším stáli 90 halierov a ako sme ich mali radi .... :-))), Recept sa mi páči, ukladám a určite urobím i
Tento recept ma veľmi potešil lebo ako 90% ľudí na Slovensku aj ja som milovala Princezky. Zaujímavá je aj tá plnka do nich takže určite urobím a poteším rodinu :-)
Micho, padla si sánka, naozaj vyzerajú ako kupované, ukladám, poteším členov rodiny a už vnidím vnúčika, ako sa bude ládovať nimi ...
tiež sa pridávam k milovníčkam či k milovníkom princeziek. skoro vždy, keď niekam cestujem busom, okupujú moju kabelku a mám z toho úžasný pocit, keď si z nich môžem odchrumkávať....
Moj drahy ma velmi rad princesky - vravi vsak , ze tie z obchodu mu uz nechutia , lebo nie su take dobre ako boli za jeho mladych cias :-)))Takze mu urcite urobim radost , ked mu princesky upeciem ! Dakujemza recept - inak by ma to asi nikdy nenapadlo :-O
Ty si zničil vykrajovačku ? Barbar.
Ja také veľké nemám, už som rozmýšľala, s čím to budem vykrajovať, počkám na vianočné trhy.
Princezky poznáme my skôr narodení, možno voľakedy aj tie boli chutnejšie, spomínam si, že raz, možno nejakých 10 rokov dozadu som si ich kúpila a skoro som si zuby vylomila a to bolo asi aj posledný krát. Veľmi si ma potešil týmto receptom, aspoň vnúčatám ukážem, aké maškrtky sme my jedávali.
@alena45 vykrajovačka sa dá "zdeformovať" do pôvodného stavu,neboj...a nemusíš čakať do vianoc, určite v nejakom obchode majú v ponuke vykrajovačky aj teraz.
Ták, dneska som vyskušala tvoj recept. Zmenila som muku na bezlepkovú sú výborne aj tá plnka je skvelá. Tak som ho dala na varechu nech si aj celiatici pochutia. Vďaka za recept
@micho , super recept, v pondelok som ich robila, bolo ich 31 ks, po jednej princezke nosím kamoškám a známym ochutnať ( aby sa každému ušlo ), dnes idem urobiť opäť, na nedeľu potrebujem. A rozhodla som sa, že urobím aj na Mikuláša vnúčatám, dám ich do úzkych celofánových vrecúšok a zaviažem červenou mašličkou. Nebudem kupovať keksíky s É - čkami, tu aspoň viem, čo do nich dám. Každému ich budem len odporúčať. Veď doma urobené s láskou budú aj lepšie chutiť. Ešte raz ti ďakujem za skvelý recept.
piekla som aj ja a musím povedať, že sú výbornéééééé priam vynikajúce... akurát som do plnky nedala kávu, chcela som aby tam bol ten kontrast, hnedý keksík, biela plnka.... vrele všetkým odporúčam :-)
pekné Vianoce všetkým :-)
ahoj Micho,som zaciatocnicka v peceni a preto sa chcem spytat:aky je spravny postup pri spracovani cesta? treba vajicka rozslahat s cukrom ako na piskotu? a tuk musi byt rozpusteny alebo tuhy?
doufám, že nevadí, když ti odpovím. Těsto je jako linecké. Tuk nech změknout při pokojové teplotě aby se ti dobře propracoval s moukou
Určite odskúšam, Princezky som ako decko milovala.
Len jedna otázočka, dá sa biela čokoláda v plnke nahradiť horkou 70%-nou čokoládou? Skúsil to niekto? Bielu a mliečnu totiž nekupujem, keď chcem sladké, tak radšej malý kúsok silnej aspoň 70%-nej čokolády, tak ma napadlo, či ju nemôžem použiť aj do krému, len neviem, nakoľko to zmení chuť tej plnky. Ďakujem za každú radu.
Konečne som ich tento týždeň urobila. Nemám rada meranie, nie je to presné, radšej vážim. No, lyžice som naplnila, aj mlieko, aj kávu, nešetrila som. Krém bol trochu hustý, ale veď mlieko sa rozrába vodou, takže troška teplej vody a bolo dobre. Horšie to bolo s kávou, dala som plné čajové lyžičky, bol kávový až moc - poučenie. Boli uložené v špajzi, teraz sú v chladničke, ostali tvrdé - to ako odpoveď pre @Marienka44. Ja viem, sú to keksíky, ale trošku by mohli zmäknúť,

Pridaj komentár k receptu: