Princezky

micho - fotkamicho, 2. októbra 2012
Princezky
Foto: micho

zdroj web

90 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
260 g
150 g
2 ks
3 PL
1 ks
Plnka:
125 g
100 g
8 PL
25 g
3 čl




Postup

  1. 1

    Z múky, tuku,práškového a vanilkového cukru, vajec a kakaa vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky.

  2. 2

    V 1 PL horúcej vody rozpustíme kávu a 3 PL cukru. Zvyšok cukru vymiešame s maslom, sušeným mliekom a s najemno nastrúhanou čokoládou. Nakoniec pridáme studenú kávu.

  3. 3

    Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm, povykrajujeme ovály, uložíme na plech, popicháme vidličkou a upečieme. Vychladené zlepíme krémom a dáme do chladu odležať.

Diskusia k receptu

cistinka
To je niečo úžasné pre mňa! Princezky mám rada od malička a to som už ttrojnásobná babka :-) Tvoj recept určite vyskúšam, ďakujem!
stacy77777
óch, tak týmto receptom si ma veľmi potešil a ja zasa poteším môjho 22ročného syna, od malička je to jeho obľúbená maškrta, veľká vďaka za recept
micho
myslím že princezky majú veeeeľa veeeeľa fanúšikov, tiež ich mám veľmi rád už od detstva...holt, kvalitné výrobky sú nesmrteľné :-)
irenaw
aj moje obľúbené, otestujem, či sú také ako majú byť ;-)
alena45
ja si ich zaradím medzi vianočné pečivo, keďže pečiem málo, len cez Vianoce sa vybláznim.
irenaw
to bol len žartík :-) verím, že sú výborné, keď sa podobajú princezkám
jerica
paráda, je to veľké pokušenie, ide do kk:-)
magdalena30
Robila som ich na vianoce, a sú vynikajúce dokonca sú chutnejšie ako tie kupované.
magdala
jeej, vyzerajú krásne a aj musia chutiť...mňam
tilau
jééééj moje obľúbené keksy...naozaj si potešil viacerých s týmto pekným receptom.
1ariana
Hm... vyzerajú úžasne...a tento Tvoj recept vyskúšam. Ďakujem.
medulienka122
To nie je možné, práve včera som nostalgicky spomínala na keksíky môjho detstva a prišli mi na rozum prinincezky, také oválové v celofáne, a prosím - už je to tu- ďakujem za recept
valeri
ahaaa - keksíky môjho detstva, tuším stáli 90 halierov a ako sme ich mali radi .... :-))), Recept sa mi páči, ukladám a určite urobím i
petitchou
mňam, princezky som milovala, určite vyskúšam :)
a asi aj dnes, neodolám :)
tatranka
Naozajstná paráda.Keksiky som si kupovávala pred rokmi.Už som si tvoj recept zaradila do KK.
helca103
Tento recept ma veľmi potešil lebo ako 90% ľudí na Slovensku aj ja som milovala Princezky. Zaujímavá je aj tá plnka do nich takže určite urobím a poteším rodinu :-)
martamm
Micho, padla si sánka, naozaj vyzerajú ako kupované, ukladám, poteším členov rodiny a už vnidím vnúčika, ako sa bude ládovať nimi ...
micho
všetkým Vám ďakujem za komenty...potešili :-)
ola111
Musia byť vynikajúce,určite aspoň polovica z nás ich urobí kvôli porovnaniu chute s tými pravými,ja tiež...
mia2404
vyzerajú až moooc dobre , a ked aj tak chutia :-)))) ukladám
medovnicek
ako decko som sa ich najedla, vďaka za recept pripomenul si mi časy minulé, určite ich vyskúšam
pupavciatko
tiež sa pridávam k milovníčkam či k milovníkom princeziek. skoro vždy, keď niekam cestujem busom, okupujú moju kabelku a mám z toho úžasný pocit, keď si z nich môžem odchrumkávať....
margaretka28
@micho , aj ja ich robievam, sú naozaj veľmi dobré, len mi ešte prezrad, kde si kúpil také origoš vykrajovačky, lebo ja také parádné nemám, ale chcem.:-)Máš ich ukážkové!! 1**
micho
@margaretka28 kúpil som si ju na vianočných trhoch tu v Prahe, bola to veľká vykrajovačka na linecké kolieska a ja som si ju trochu "zdeformoval" do tvaru princeziek :-)
margaretka28
Vidiš, to je dobrý nápad, také veľké plechové mám aj ja a fakt sa dajú ohnúť, tak vdaka.:-)
babidka
Moj drahy ma velmi rad princesky - vravi vsak , ze tie z obchodu mu uz nechutia , lebo nie su take dobre ako boli za jeho mladych cias :-)))Takze mu urcite urobim radost , ked mu princesky upeciem ! Dakujemza recept - inak by ma to asi nikdy nenapadlo :-O
alena45
Ty si zničil vykrajovačku ? Barbar.
Ja také veľké nemám, už som rozmýšľala, s čím to budem vykrajovať, počkám na vianočné trhy.
mariaklara
Princezky poznáme my skôr narodení, možno voľakedy aj tie boli chutnejšie, spomínam si, že raz, možno nejakých 10 rokov dozadu som si ich kúpila a skoro som si zuby vylomila a to bolo asi aj posledný krát. Veľmi si ma potešil týmto receptom, aspoň vnúčatám ukážem, aké maškrtky sme my jedávali.
micho
@alena45 vykrajovačka sa dá "zdeformovať" do pôvodného stavu,neboj...a nemusíš čakať do vianoc, určite v nejakom obchode majú v ponuke vykrajovačky aj teraz.
kucharka100
@micho , tie tvoje princezky ma dostali...vďaka za recept, už aj cez víkend idem na ne....ano niektoré recepty sú aktuálne stále.
jerry616
Dnes som ich skúšal a všetkým veľmi chutili ... Super recept
micho
Ďakujem za komentáre priatelia :-)
ppokia
Ták, dneska som vyskušala tvoj recept. Zmenila som muku na bezlepkovú sú výborne aj tá plnka je skvelá. Tak som ho dala na varechu nech si aj celiatici pochutia. Vďaka za recept
borek
Jaký tuk použít, nevím, neznám palmarín ?
Jde to nahradit Herou, nebo ztuženým tukem? Děkuji!!!
mariaklara
@micho , super recept, v pondelok som ich robila, bolo ich 31 ks, po jednej princezke nosím kamoškám a známym ochutnať ( aby sa každému ušlo ), dnes idem urobiť opäť, na nedeľu potrebujem. A rozhodla som sa, že urobím aj na Mikuláša vnúčatám, dám ich do úzkych celofánových vrecúšok a zaviažem červenou mašličkou. Nebudem kupovať keksíky s É - čkami, tu aspoň viem, čo do nich dám. Každému ich budem len odporúčať. Veď doma urobené s láskou budú aj lepšie chutiť. Ešte raz ti ďakujem za skvelý recept.
frezia
Moje najoblubenejsie keksiky,vyskusam ich urobit.
evusik
piekla som aj ja a musím povedať, že sú výbornéééééé priam vynikajúce... akurát som do plnky nedala kávu, chcela som aby tam bol ten kontrast, hnedý keksík, biela plnka.... vrele všetkým odporúčam :-)
pekné Vianoce všetkým :-)
1andy
skúšala som ale sú tvrdé a nikto mi ich zatiaľ nechce tak dúfam že zmäknú.
aleana
ahoj Micho,som zaciatocnicka v peceni a preto sa chcem spytat:aky je spravny postup pri spracovani cesta? treba vajicka rozslahat s cukrom ako na piskotu? a tuk musi byt rozpusteny alebo tuhy?
hanka56
doufám, že nevadí, když ti odpovím. Těsto je jako linecké. Tuk nech změknout při pokojové teplotě aby se ti dobře propracoval s moukou
aleana
@hanka56 ďakujem za odpoveď, len ešte by som chcela vedieť ako s tymi vajíčkami...
micho
@aleana nešľaháš vajíčka s cukrom, presne ako napísala @hanka65 je to podobné cesto ako na linecké.
zuzanka1367
Srdečná vďaka za tento recept, pochutnala som si na chutnom keksíku, ak ho znovu objavíte neváhajte vyskúšať...


marti89
Decka ja som piekla dnes a az som plakala ako sa mi nedarilo :D ale dakujem za receptik su vyborne :) urcite ich budem robit znova :)
zuzlik0402
Určite odskúšam, Princezky som ako decko milovala.
Len jedna otázočka, dá sa biela čokoláda v plnke nahradiť horkou 70%-nou čokoládou? Skúsil to niekto? Bielu a mliečnu totiž nekupujem, keď chcem sladké, tak radšej malý kúsok silnej aspoň 70%-nej čokolády, tak ma napadlo, či ju nemôžem použiť aj do krému, len neviem, nakoľko to zmení chuť tej plnky. Ďakujem za každú radu.
marienka44
@Micho , aj Ty mas peknú formičku. To sú klasické vykrajovačky? Neviem, co by som mala použiť na vykrajovanie.
Princezky casom zmaknú? Vyskusam ich.
marienka44
Dakujem za info.
Nemam susene mlieko do krému. Mozem pouzit sójové mlieko v prášku? Kupujem si ho do kávy pravidelne. Bez neho ani kavu nevypijem. :-)
pivonka
Konečne som ich tento týždeň urobila. Nemám rada meranie, nie je to presné, radšej vážim. No, lyžice som naplnila, aj mlieko, aj kávu, nešetrila som. Krém bol trochu hustý, ale veď mlieko sa rozrába vodou, takže troška teplej vody a bolo dobre. Horšie to bolo s kávou, dala som plné čajové lyžičky, bol kávový až moc - poučenie. Boli uložené v špajzi, teraz sú v chladničke, ostali tvrdé - to ako odpoveď pre @Marienka44. Ja viem, sú to keksíky, ale trošku by mohli zmäknúť,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia