Foto: micho
zdroj web
90 minút
príprava
príprava
15 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Z múky, tuku,práškového a vanilkového cukru, vajec a kakaa vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
- 2
V 1 PL horúcej vody rozpustíme kávu a 3 PL cukru. Zvyšok cukru vymiešame s maslom, sušeným mliekom a s najemno nastrúhanou čokoládou. Nakoniec pridáme studenú kávu.
- 3
Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm, povykrajujeme ovály, uložíme na plech, popicháme vidličkou a upečieme. Vychladené zlepíme krémom a dáme do chladu odležať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a asi aj dnes, neodolám :)
a teraz ich určite spravím, tie tvoje aspoň plnka sa mi viac pozdáva s tými voľakedy kupovanými, už je v kk
Ja také veľké nemám, už som rozmýšľala, s čím to budem vykrajovať, počkám na vianočné trhy.
Jde to nahradit Herou, nebo ztuženým tukem? Děkuji!!!
pekné Vianoce všetkým :-)
Len jedna otázočka, dá sa biela čokoláda v plnke nahradiť horkou 70%-nou čokoládou? Skúsil to niekto? Bielu a mliečnu totiž nekupujem, keď chcem sladké, tak radšej malý kúsok silnej aspoň 70%-nej čokolády, tak ma napadlo, či ju nemôžem použiť aj do krému, len neviem, nakoľko to zmení chuť tej plnky. Ďakujem za každú radu.
Princezky casom zmaknú? Vyskusam ich.
Nemam susene mlieko do krému. Mozem pouzit sójové mlieko v prášku? Kupujem si ho do kávy pravidelne. Bez neho ani kavu nevypijem. :-)