Prekladaná kapusta
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčové mäso na hrubšie alebo nadrobno posekáme. Pridáme posekanú cibuľu, dáme do kastróla a udusíme.
Podľa potreby podlievame vodou. Na druhej panvici opražíme pokrájanú slaninu a klobásu. Zvlášť uvaríme kyslú kapustu.
- Ohňovzdornú misu vytrieme masťou a potom na ňu vložíme vrstvu uvarenej, odkvapkanej kyslej kapusty, na ňu dáme opraženú slaninu a klobásu, polejeme osolenou kyslou smotanou a povrch posypeme paprikou.
- Ako ďalšiu vrstvu dáme udusenú ryžu zmiešanú s uduseným mäsom a na to znovu kyslú kapustu. Polejeme opäť smotanou a zapekáme asi 25 minút.
|