Prekladaná kapusta

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové mäso na hrubšie alebo nadrobno posekáme. Pridáme posekanú cibuľu, dáme do kastróla a udusíme. Podľa potreby podlievame vodou. Na druhej panvici opražíme pokrájanú slaninu a klobásu. Zvlášť uvaríme kyslú kapustu.
  2. Ohňovzdornú misu vytrieme masťou a potom na ňu vložíme vrstvu uvarenej, odkvapkanej kyslej kapusty, na ňu dáme opraženú slaninu a klobásu, polejeme osolenou kyslou smotanou a povrch posypeme paprikou.
  3. Ako ďalšiu vrstvu dáme udusenú ryžu zmiešanú s uduseným mäsom a na to znovu kyslú kapustu. Polejeme opäť smotanou a zapekáme asi 25 minút.