Pražská hovädzia pečienka (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nie často sa dostanem ku kvalitnej hovädzine..teraz som dostala úplne kvalitnú,
urobila z nej aj veľmi chutný obed..
40 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- hovädzie mäso somm umyla a osušila...
- pripravila som si plnku...pokrájala som šunku na kocky, ošúpala cibuľu,...na rajničku som dala pol lyžice masti, rozohriala a pokrájala do nej cibuľu...pridala som šunku, hrášok , pokrájanú kápiu, osolila, okorenila a orestovala, pridala 2 vajcia a nechala praženicou spojiť plnku...dala vychladiť...
- urobila som do mäsa otvor a naplnila plnkou...otvor som zašila niťou, aby sa počas dusenia neotvorila..
- na rozpálenej masti som opiekla mäso zo všetkých strán..
- do rajnice som vyliala výpek, nakrájala do neho cibuľu, orestovala, pridala červenú papriku a podliala vodou...vložila som do nej pripravenú mäso a dusila do mäkka..občas podliala vodou..
- keď bola pečienka hotová, vybrala som ju z rajnice a šťavu som zaprášila múkou a zvarila, vložila mäso a spolu podusila ešte chvíľku a dochutila...
- kým sa mäso dusilo, ppripravila som si ryžu a ostatné suroviny ...uložila na tanier, ozdobila vareným vajcom, hráškom a kápiou...prajem dobrú chuť...