Praženička trocha inak

Autor receptu: eva53

Keď som bola malá, môj otec - medzivojnové dieťa, si každý pondelok robil na raňajky praženicu s domácimi niťovkami,ktoré sa zvýšili z tradičnej nedeľnej mäsovej polievky. Ja so si na jeho recept spomenula, keď sa mi do rúk dostal nový druh rezancov pre uponáhľaných. Hotové za minútu,nerozvaria sa, nezlepia a zasýtia .

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. na troške oleja krátko orestujem jarnú cibuľku s vňaťou,kto má rád nechrumkavú cibuľku, pridá ešte 2 minúty
  2. pridám 2 vajíčka zo slovenskej slepačej farmy
  3. zamiešam,osolím,okorením
  4. shirataki vyberiem z obalu,asi minútu preplachujem pod tečúcou studenou vodou a vložím na 1 minútu do vriacej neosolenej vody,po minúte zlejem cez cedník a opláchnem v studenej vode
  5. vsypem na panvicu k vajíčkam,spolu zamiešam