Praženička trocha inak
Autor receptu: eva53
Keď som bola malá, môj otec - medzivojnové dieťa, si každý pondelok robil na raňajky
praženicu s domácimi niťovkami,ktoré sa zvýšili z tradičnej nedeľnej mäsovej polievky. Ja so
si na jeho recept spomenula, keď sa mi do rúk dostal nový druh rezancov pre
uponáhľaných. Hotové za minútu,nerozvaria sa, nezlepia a zasýtia .
2 porcie |
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- na troške oleja krátko orestujem jarnú cibuľku s vňaťou,kto má rád nechrumkavú cibuľku, pridá ešte 2 minúty
- pridám 2 vajíčka zo slovenskej slepačej farmy
- zamiešam,osolím,okorením
- shirataki vyberiem z obalu,asi minútu preplachujem pod tečúcou studenou vodou a vložím na 1 minútu do vriacej neosolenej vody,po minúte zlejem cez cedník a opláchnem v studenej vode
- vsypem na panvicu k vajíčkam,spolu zamiešam