Foto: veggie
porcií
príprava
Suroviny
400 gramov Blanšírované |
|
1 1/2 hrnčeka |
|
4 polievkové lyžice |
|
3 polievkové lyžice Studená |
|
4 polievkové lyžice |
|
2 čajové lyžičky |
|
2 hrnčeky |
|
|
Postup
-
1
Trstinový cukor si v mixéri alebo v robote rozmixujeme na prášok. Mandle pomelieme v kuchynskom robote, pridáme cukor a poriadne zamiešame.
-
2
Do mandlí postupne primiešavame vodu, šťavu z citróna, javorový sirup a mandľový extrakt. Mala by vám vzniknúť hustá lepivá hmota, z ktorej vypracujte bochník a nechajte cca. 20 minút chladnúť v chladničke.
-
3
Vychladnutý marcipán rozrežeme na šesť rovnakých častí. Každú z nich nafarbíme jednou farbou. Ja používam gelové farby Wilton.
-
4
Marcipánové guľky vložíme do uzatvárateľných sáčkov a dáme na 30 minút do chladničky.
-
5
Marcipán v sáčkoch rozvaľkáme na tenké pláty a znovu dáme vychladiť.
-
6
Pláty opatrne vyberieme zo sáčkov a poukladáme na seba. Jemne prejdeme valčekom na cesto, aby sa nám spojili do kopy. Rozrežeme na kocky, cca 4x4cm. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Pripravíme si plech s papierom na pečenie/ desiatovým papierom. Marcipánové kocky namáčame do čokolády a ukladáme na papier a necháme chladnúť, kým čokoláda nestuhne.
náročné ale krásne