Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou fotorecept

pusta - fotkapusta, 7. marca 2014
Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept)
Foto: pusta

Nastalo obdobie pôstu, tak som skúsila tento posúch a chutil :-)

4 osoby
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 180 horný a dolný oh °C

Suroviny

Cesto:
500 g
2 ČL
21 g
1 ČL
250 - 300 ml
3 PL
Obloženie:
4 - 5 ks podľa veľkosti
1 ks
2 - 3 strúčiky podľa veľkosti
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Na pokvapkanie:
2 - 3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do jamky v múke premiešanej so soľou som rozdrobila droždie,...

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..zaliala vlažnou vodou a...

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...ked kvások vykysol, zamiesila som zvyšnou vlažnou vodou a s olejom pružné hladké lesklé polomäkké cesto.

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som nechala prikryté čistou utierkou na teple vykysnúť - asi 1 hodinu.

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatiaľ som pokrájala cesnak na plátky, červenú ciibuľu na polmesiačiky, pór na kolieska a paradajky na plátky.

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vykysnuté cesto som roztlačila pomúčenými rukami na veľkosť plechu vystlaného teflónovou fóliou /pečiacim papierom/.

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na cesto som rozložila paradajky, cesnak, pór a...

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a červenú cibuľu.

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Všetko som osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, posypala sušeným oreganom a ...

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...pokvapkala olejom.

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom asi 20 minút.

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nechala som vychladnúť trocha a pokrájala som na obdlžniky,posúch je výborný za tepla i za studena. Podávala som ho ako samostatné jedlo, ale vynikajúco sa hodí k sýtym polievkam, čím nahradí II. chod.

    Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
Fajn recept dávam 5*.
Len sa bojím, aby sme neublížili oblohe, teda Slniečku alebo Mesiacu. Nebolo by lepšie z tých dobrôt urobiť obloženie?
taketo ja mozem @pusta ,len by som tej oblohy dala aspon 2x tolko,tesim sa, ked ho vyskusam v lete, bude dostatok rajcin v zahradke,mam na ne fintu tento rok.-..toto su moje letne chleby:-)
@marianne , aj ja dám na budúce aspoň 2x toľko obloženia :-) sú to aj moje obľúbené letné chleby. dakujem.
@martinis , som rada, dakujem.
@kecemis - milý Mirko, áno, recept s príchuťou domova je to, teší ma, že ho považuješ za výborný. :-) dakujem.
@pipinulka , na vareche je viac šikovníc a lepších odo mňa, rada sa od ich učím. teší ma, že tento posúch považuješ za excelentný kúsok :-)
dakujem.
@pipinulka , prosím ťa veľmi pekne, bud trocha nad vecou.
mrzí ma, že sa častujete práve pod mojimi receptami - wiener schnitzel a teraz aj tu.
vybavte si to spolu inde, prosím,
dakujem vám obom.
... ďalšia z Tvojich 5* dobrôt, milá @pusta ktorou si vo mne oživila spomienky na La Franconi a Kutuzovky v BA (r. 1963÷1969), kedy som si "prizarábal" v Rači a vo Vajnoroch u tamojších gazdov pri prácach hlavne vo vinohradoch! Gazdinky priam "zbožňovali" môj apetít! ... po mne potopa a prázdne tepše!
milý@sracz , teší ma, že som oživila spomienky na tvoju krásnu mladosť, prežitú v ba :-) jasne, že gazdinky zbožňovali a aj dnes zbožňujú dobrých jedákov svojich dobrôt :-) a pri tej práci vo vinohradoch človek teda aj poriadne vyhladne :D
dakujem za uznanie.
...no a tu zasa sa mi paradajky hodia, dobrá kombinácia s oregánom... asi mne s tými dubákmi nepasujú, ale to je môj problém...

Pridaj komentár k receptu: