Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou fotorecept
Nastalo obdobie pôstu, tak som skúsila tento posúch a chutil :-)
porcie
príprava
na 180 horný a dolný oh °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 21 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 250 - 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Obloženie: | |
| 4 - 5 ks podľa veľkosti | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 - 3 strúčiky podľa veľkosti | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| Na pokvapkanie: | |
| 2 - 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do jamky v múke premiešanej so soľou som rozdrobila droždie,...
                                                     - 
                                                    2
                                                    
..zaliala vlažnou vodou a...
                                                     - 
                                                    3
                                                    
...ked kvások vykysol, zamiesila som zvyšnou vlažnou vodou a s olejom pružné hladké lesklé polomäkké cesto.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Cesto som nechala prikryté čistou utierkou na teple vykysnúť - asi 1 hodinu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Zatiaľ som pokrájala cesnak na plátky, červenú ciibuľu na polmesiačiky, pór na kolieska a paradajky na plátky.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Vykysnuté cesto som roztlačila pomúčenými rukami na veľkosť plechu vystlaného teflónovou fóliou /pečiacim papierom/.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Na cesto som rozložila paradajky, cesnak, pór a...
                                                     - 
                                                    8
                                                    
a červenú cibuľu.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Všetko som osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, posypala sušeným oreganom a ...
                                                     - 
                                                    10
                                                    
...pokvapkala olejom.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom asi 20 minút.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Nechala som vychladnúť trocha a pokrájala som na obdlžniky,posúch je výborný za tepla i za studena. Podávala som ho ako samostatné jedlo, ale vynikajúco sa hodí k sýtym polievkam, čím nahradí II. chod.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Len sa bojím, aby sme neublížili oblohe, teda Slniečku alebo Mesiacu. Nebolo by lepšie z tých dobrôt urobiť obloženie?
dakujem za pripomienku i 5***** :-)
@martinis , som rada, dakujem.
@kecemis - milý Mirko, áno, recept s príchuťou domova je to, teší ma, že ho považuješ za výborný. :-) dakujem.
@pipinulka , na vareche je viac šikovníc a lepších odo mňa, rada sa od ich učím. teší ma, že tento posúch považuješ za excelentný kúsok :-)
dakujem.
@pipinulka - pise sa excelentny...
@pusta - viem, ze je to posuch, ale nebolo to az moc suche? Dal by som pod oblohu smotanu...
dakujem za otázku.
presne tak ako vravíš: "každý podľa seba" :-)
dakujem za pochvalu i 5*****
mrzí ma, že sa častujete práve pod mojimi receptami - wiener schnitzel a teraz aj tu.
vybavte si to spolu inde, prosím,
dakujem vám obom.
dakujem.
dakujem.
dakujem za uznanie.