Portugalské kurča piri–piri

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu piri–piri omáčky predhrejte panvicu na 180 oC. Upečte čili papričky. Papričky, cesnak, soľ, oregano, papriku, olivový olej a ocot vložte do hrnca a prevarte 2–3 minúty. Zmes nechajte vychladnúť a potom ju rozmixujte na pyré.
  2. Kurča vložte do uzatvárateľného plastového vrecúška. Pridajte polovicu omáčky a potraste, nech sa omáčka dostane všade. Marinujte v chladničke najmenej hodinu.
  3. Panvicu predhrejte na 200 oC. Marinované kuracie mäso opekajte 2–3 minúty na každej strane dozlatista. Opečené kurča vložte aj s panvicou do rúry a pečte asi 30 minút. Podávajte s hranolčekmi a šalátom.