Portugalské kurča piri–piri
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Na prípravu piri–piri omáčky predhrejte panvicu na 180 oC. Upečte čili papričky. Papričky, cesnak, soľ, oregano, papriku, olivový olej a ocot vložte do hrnca a prevarte 2–3 minúty. Zmes nechajte vychladnúť a potom ju rozmixujte na pyré.
- Kurča vložte do uzatvárateľného plastového vrecúška. Pridajte polovicu omáčky a potraste, nech sa omáčka dostane všade. Marinujte v chladničke najmenej hodinu.
- Panvicu predhrejte na 200 oC. Marinované kuracie mäso opekajte 2–3 minúty na každej strane dozlatista. Opečené kurča vložte aj s panvicou do rúry a pečte asi 30 minút. Podávajte s hranolčekmi a šalátom.
|