Dnes som kúpila taký krásny pór, až srdce pišťalo. Tak som ho rozdelila na polovicu a uvarila túto polievku. Je výborná, navyše je rýchlo Zobraziť celý popisDnes som kúpila taký krásny pór, až srdce pišťalo. Tak som ho rozdelila na polovicu a uvarila túto polievku. Je výborná, navyše je rýchlo hotová, a potrebujete na ňu minimum surovín , riadov a prístrojov. Varí ju moja teta, skadiaľ má recept ,neviem. Tak dúfam, že neporušujem niečie autorské práva. Fotky bohužiaľ nemám, nafotila som celý postup na mobil, ale neviem nájsť ten kábel, čo ide z mobilu do pcčka. Ale postup je taký jednoduchý, že to zvládne bezpochyby každý
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z póru odstránime zelené tuhé listy. Bielu a bledozelenú časť pokrájame na tenké kolieska. Zemiaky olúpeme, nakrájame na malé kocky. Olúpeme cesnak a nakrájame na tenké plátky. Čím menšie kúsky, tým rýchlejšie bude polievka hotová.
- 2
Do hrnca dáme roztopiť maslo, pridáme pór a zemiakové kocky. Chvíľu osmažíme, pridáme na záver cesnak. Keď cesnak dobre zavonia, zalejeme všetko vodou, pridáme soľ a varíme, až sú zemiaky mäkké.
- 3
Na záver ochutíme čerstvo pomletým korením, dosolíme, prípadne dochutíme solčiankou či vegetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Asi preto ,že je porova ?