Pórová polievka chutná a rýchla

bubaya - fotkabubaya, 29. marca 2013

Dnes som kúpila taký krásny pór, až srdce pišťalo. Tak som ho rozdelila na polovicu a uvarila túto polievku. Je výborná, navyše je rýchlo hotová, a potrebujete na ňu minimum surovín , riadov a prístrojov. Varí ju moja teta, skadiaľ má recept ,neviem. Tak dúfam, že neporušujem niečie autorské práva. Fotky bohužiaľ nemám, nafotila som celý postup na mobil, ale neviem nájsť ten kábel, čo ide z mobilu do pcčka. Ale postup je taký jednoduchý, že to zvládne bezpochyby každý

4
porcie
5 minút
príprava
10 - 15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 strúčik
1 - 2 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z póru odstránime zelené tuhé listy. Bielu a bledozelenú časť pokrájame na tenké kolieska. Zemiaky olúpeme, nakrájame na malé kocky. Olúpeme cesnak a nakrájame na tenké plátky. Čím menšie kúsky, tým rýchlejšie bude polievka hotová.

  2. 2

    Do hrnca dáme roztopiť maslo, pridáme pór a zemiakové kocky. Chvíľu osmažíme, pridáme na záver cesnak. Keď cesnak dobre zavonia, zalejeme všetko vodou, pridáme soľ a varíme, až sú zemiaky mäkké.

  3. 3

    Na záver ochutíme čerstvo pomletým korením, dosolíme, prípadne dochutíme solčiankou či vegetou.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Čakala som, že sa to nakoniec rozmixuje, lebo som podobné recepty videla tak robiť, ale tento tvoj je iný. Nie je to krémová polievka, ešte som neskúšala.
Mne sa tá pórová chuť bije so smotanou, lepšie mi chutí takáto obyčajná. Ale túto by som nemixovala, zemiaky by pustili škrob a bola by mazľavá.
Ahoj bubaya, dakujem za tento recept ;-) Vyskusala som dnes tuto tvoju polievocku (dostala som od svokra domaci por) a je naozaj, rychla, chutna a zdrava. Vsetko dobre prajem :-)
Tmavá listová zelenina obsahuje veľké množstvo antioxidantov. Preto neodhadzujem zelené listy ani z póru, sú cennejšie, ako svetlá časť.

Pridaj komentár k receptu: