Pop-cake (alebo niečo podobné)

matulienkaa - bez fotkymatulienkaa, 14. februára 2014

Neviem či môžem moju improvizáciu nazvať ako cake-pop pretože najprv to mali byť muffiny potom torta nakoniec som z toho vykúzlila slávne "koláčiky na Zobraziť celý popisNeviem či môžem moju improvizáciu nazvať ako cake-pop pretože najprv to mali byť muffiny potom torta nakoniec som z toho vykúzlila slávne "koláčiky na paličke" foto nemám ja fakt neviem pekne fotiť :D snáď niekomu pomôžu na inšpiráciu :)

20 ks
porcií
65 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 balenie
3 lyžičky
1
Na cake-pop:
1 lyžica
1 lyžica




Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiešame suché suroviny teda múku cukor kakao a prášok do pečiva. V druhej zmiešane mokré suroviny teda mlieko olej a vajíčko. Suché suroviny zmiešame z mokrými a vznikne nám redšie cesto.

  2. 2

    Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 180° asi 20-30 minú cesto sledujeme aby nezhorelo. Po upečení necháme vychladnúť. Po vychladnutí cesto rozdrobíme rukamia dáme do misky. Pridáme lekvár a mandle zmiešame a tvarujeme guličky.

  3. 3

    Guličky napichujeme na špajdle, a to tak že koniec špajdle namočíme do rozpustenej čokolády a vpichneme cca do polovice guličky. Keď čokoláda ztuhne začneme namáčať do čokolády a posypeme rôznymi ozdobami. Na koniec môžeme zabaliť do celofánu a podarovať a niekoho potešiť :)

Diskusia k receptu

babidka
Jeej , to je akuratny recept pre nase vnucata:-) Ked pridu na letne prazdniny a budu sa nudit - poverim ich touto ulohou ...take kolaciky s radostou urobia a potom aj zjedia . Nooo a mozno nieco rozdaju susedovym detom a snad sa ujde aj dedkovi a babke:-)
matulienkaa
@babidka určite to bude pre nich úloha na celé doobedie :) teda aspoň mne to trvalo pekne dlho ale stálo to zato :) hlavne to zdobenie a balenie je riadna "piiplačka" :)
hubata
Vtipné a dobré. Podobné som videla na pintereste, cesto som robila z "koláča lenivej ženy" takže aj šup-šup hotové.
sisok
Pop cake ;) nie cake pop ;) máš to naopak v názve ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia