Pomarančový koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Mala som doma prezentáciu prípravkov, tak som upiekla koláčik, aby niečo bolo na pohostenie.

12
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na koláčik.
  2. Múku, rozdrobené droždie,soľ, nastrúhanú koru z dvoch pomarančov zmiešame...
  3. ...vajíčka s roztopeným tukom a cukrom(50g) zmiešame-nie dlho.
  4. Pridáme do múkovej zmesi spolu s vlažným mliekom a poriadne rozmiešame.
  5. Tortovú formu vymažeme a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a necháme ho vykysnúť asi 20 minút. Potom dáme formu do rúry a budeme koláč piecť pri teplote 180 stupňov asi 30 minút, do zlatova.
  6. Kým sa koláč pečie, urobíme si polevu. Vytlačíme z pomarančov šťavu. Do kastrólika pridáme k šťave aj 20dkg cukru a rum. Zvaríme. Udržiavame horúce.
  7. Keď je koláč upečený, tak špajdlou popicháme korpus.
  8. Potom, ešte horúci vylejeme na koláč horúcu polevu. Tá vsiakne do koláčika a dá mu rumovo-pomarančovú arómu.
  9. Hotový koláč.
  10. Potom ho nakrájame na vrch každého kúska dáme plátok pomaranča , poprášime práškovým ćukrom a ozdobíme čokoládovým toppingom. Dobrú chuť.