Pomarančový džem (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Robievam recept od Sovky: Nevarený ovocný sirup. Tento krát pomarančový, vrelo ho odporúčam a vždy mi ostane dužina z ovocia, tak robievam džem z nej. Pôvodne som mala v pláne recept od Tothka Anglický pomarančový džem, ale netrúfla som si tam dať tie 3 litre vody, aj keď nepochybujem, že je tiež výborný . Zmena plánu, ale ďakujem jej veľmi pekne za inšpiráciu. Tak moja verzia doladená voňavými koreninami: klinčekom,badiánom, škoricou. Myslím, že sa podaril skvelo.

15/2dl
porcií

Suroviny

Postup

  1. Rozvaríme na kocky pokrájanú dužinu z pomaranča.
  2. Rozvarenú premixujeme tyčovým mixérom.
  3. Pridáme cukor, koreniny a citrónovú šťavu. A pomaly necháme bublať na sporáku do požadovanej hustoty.
  4. Asi na takúto hustotu, môžte aj viac, ale on si ešte vo flaštičke sadne.
  5. Naplníme poháre ešte horúcou zmesou prevrátime hore dnom a finito. Mala som 15 malých fľaštičiek. Tento rok som prešvihla marhule na džem, na sacherku, tak toto bude pomarančový náhrada.