Pomarančový džem (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Robievam recept od Sovky: Nevarený ovocný sirup. Tento krát pomarančový, vrelo ho odporúčam a vždy mi ostane dužina z ovocia, tak robievam džem z nej. Pôvodne som mala v pláne recept od Tothka Anglický pomarančový džem, ale netrúfla som si tam dať tie 3 litre vody, aj keď nepochybujem, že je tiež výborný . Zmena plánu, ale ďakujem jej veľmi pekne za inšpiráciu. Tak moja verzia doladená voňavými koreninami: klinčekom,badiánom, škoricou. Myslím, že sa podaril skvelo.
Postup
- Rozvaríme na kocky pokrájanú dužinu z pomaranča.
- Rozvarenú premixujeme tyčovým mixérom.
- Pridáme cukor, koreniny a citrónovú šťavu. A pomaly necháme bublať na sporáku do požadovanej hustoty.
- Asi na takúto hustotu, môžte aj viac, ale on si ešte vo flaštičke sadne.
- Naplníme poháre ešte horúcou zmesou prevrátime hore dnom a finito. Mala som 15 malých fľaštičiek. Tento rok som prešvihla marhule na džem, na sacherku, tak toto bude pomarančový náhrada.