Pomarančový dezert

Pomarančový dezert v pohári

Autor receptu: kucharocka123

Osviežujúci dezert na letné horúce dni.

2
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jogurtový želatínový krém: Dva jogurty dáme do misky (tretí odložíme bokom) a vymiešame s vanilkovým cukrom. Na prípravu krému použijeme cca 2/3 balíčka želatíny (13 g). V 3 PL vody ju necháme nabobtnať asi 10 minút. Potom zahrejeme (nevaríme) do úplného rozpustenia. Ihneď pridáme 2 PL jogurtu, metličkou zamiešame a vmiešame do ostatného jogurtu. Navrstvíme na dno pohárov, odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Tuhnutie želatíny v porovnaní so želé si vyžaduje dlhší čas.
  2. Pomarančová želatína: Na prípravu želatíny použijeme pomarančový džús alebo šťavu z pomaranča. Postupujeme obdobne ako pri jogurtovom želatínovom kréme. Zostávajúcu 1/3 balíčka želatíny necháme 10 minút nabobtnať v 3 PL vody, potom zahrejeme (nesmie prejsť varom) do úplného rozpustenia, pridáme 2 PL džúsu alebo šťavy, metličkou zamiešame a vmiešame do ostatného džúsu alebo šťavy. Pomarančovú želatínu nalejeme do pohárov na stuhnutý biely jogurtový krém a opäť odložíme do chladničky.
  3. Na záver do pohárov na pomarančovú želatínu pridáme iba samotný odložený biely jogurt, do neho na kúsky nakrájaný pomaranč a posypeme nasucho opraženými mandľovými lupienkami. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť!