Pomarančový cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: mirkatarby
Čistá improvizácia. V chladničke tvaroh, biele jogurty... A vznikol čízkejk bez čízu.
10 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Sušienky rozdrvíme (ak nemáte celiakiu, tak môžu byť rôzne), pridáme pomleté orechy (2 dl pohár, nevážila som), roztopené maslo a cukor, ak má niekto radšej sladšie. Sušienky sú dosť sladké, takže podľa chuti. Najlepšie ochutnať. Masu natlačíme do tortovej formy vymazanej maslom (priemer 26 cm).
- Tvaroh, jogurt, vajíčka, cukor, škrob a esenciu vymiešame mixérom na hladkú hmotu.
- Nalejeme na korpus, zarovnáme a dáme na hodinu piecť do rúry vyhriatej na 160 °C. Potom rúru vypneme a necháme koláč ešte v rúre aspoň pol hodiny.
- Na polevu požijeme čerstvú pomarančovú a citrónovú šťavu. Z uvedeného množstva ovocia vyšlo 3 dcl šťavy. V nej rozmiešame cukor a škrob a uvaríme kašu. Občas pomiešame a keď vychladne vylejeme na koláč. Dáme do chladničky na pár hodín.