Pomarančová torta s dvoma druhmi krému fotorecept
Foto: selmapuma
Pre syna na 14. narodeniny. Je trocha pracná , ale syn si ju zaslúži .....všetko najlepšie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Biela piškóta: | |
4 ks |
|
4 lyžíc |
|
4 lyžice |
|
Hnedá piškóta: | |
4 ks |
|
4 lyžice |
|
4 lyžíc |
|
2 lyžice kopcovité |
|
1 dl |
|
Na tortu: | |
5 ks |
|
5 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
Plnka do rolád: | |
4 dl |
|
2 ks po 40g |
|
250 g |
|
300 g |
|
Plnka do torty: | |
500 g |
|
2 kelímky(250) |
|
200 g |
|
250 g |
|
z 2 menších kusov |
|
Poleva: | |
150 g |
|
70 g |
|
4 lyžice |
|
Ešte treba: | |
2 ks |
|
podla chuti (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
upečieme si 2 rolády a tortu podla rozpisu a nechám vychladnúť
-
2
pripravím si plnku na rolády: v mlieku uvarím pudingy a hned do horúceho vmiešam maslo a vzápätí kyslú smotanu , natriem na rolády a dám do chladničky.Zvyšný krém budem potrebovať na bok torty
-
3
na plnku do torty si zmiešam všetky ingrediencie
-
4
prichystám si tortu: prekrojený kus vrátim na dno formy a potriem džemom
-
5
keď mi už rolády vychladli môžem ich nakrájať na rovnakú hrúbku
-
6
obložím kraje tortovej formy a dám trocha tvarohovej plnky
-
7
na vrch uložím ďalšie rolády a natriem krémom až kým sa tortová forma naplní
-
8
vrchnú časť korpusu polejem pomarančovou šťavou
-
9
tortu natriem zvyšnou plnkou a prikryjem pomarančovým korpusom a dám do chladničky dobre vychladiť, cca po 2 hod. ju vyberiem z formy a natriem boky plnkou čo mi ostala z rolád
-
10
nad parou si roztopím čokoládu a ozdobím tortu
-
11
prerezaná vyzerá nejak takto
Diskusia k receptu