Pomarančová kôra v cukre pre @zitar

Autor receptu: frezia68

Je ideálne mať chemicky neošetrené pomaranče,ale pretože sa u nás nerodia a neošetrené tu neobjavíme,treba ich dobre poumývať a využiť radšej hrubú kôru.

4 dni minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pomarančovú kôru nakrájame na menšie kúsky,dáme do sklenice,zalejeme čerstvou vodou a necháme do druhého dňa.Potom vodu zlejeme,zasa nalejeme čerstvú a takto opakujeme 4 dni.Potom uvaríme 2O dkg kryštálového cukru s vodou,pridáme scedenú pomarančovú kôru a varíme,až cukor celkom zhustne.Kôru potom vyberieme,obalíme v jemnom cukre,porozkladáme a necháme uschnúť.
  2. Ako dlho sa má variť kôra v sirupe som,čas som dala orientačne( už som dávnejšie nerobila a väčšinou robím "od oka" ),každý uvidí,keď už je hustý,že kôru treba vybrať.