Polievka z bruška tekvice 2

Autor receptu: brigita

Ponúkam recept na polievku ako ho poznám ja. Robievala som ho manželovi keď mal vela choesterolu ale som sa nepriznala že nie je masová, nebol by ju jedol.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vybraté vnútro tekvice povarím vo vode /asi 1 liter/15 minúť. Precedím do hrca a pridám nakrájanú zeleninu soľ, korenia cibuľu , poprípade 1 strúčík cesnsku, zelenina musí byť uvarená.Po odstavení pridám maslo a nechám rozpustiť. Zvlášť si vyvarím tenké rezance . Polievka vyzerá ako masová/nedelná/.
  2. Nepoužívam žiadne bujóny, ak niekto chce nech sa páči, ale zmení to chuť. Kto má veľa cholesterolu a chce sa ho zbaviť ,môže vyskúšať. ja som sa presvedčila .