Polentová kaša
Autor receptu: elixir
S ovocím, orechmi a voňavými koreniami.
1-2 porcia |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Para orechy pokrájame na plátky. V hrnci dáme zohrievať mlieko so soľou, cukrom a mletým vanilkovým strukom.
- Do malého hrnca dáme na mesiačiky nakrájanú nektarínku, posypeme ju škoricou, prikryjeme a chvíľu ju podusíme na miernom plameni. Na záver odložíme z plameňa a primiešame maslo a med, opäť prikryjeme.
- Keď mlieko začne vrieť, postupne doň vmiešame polentu, za stáleho miešania necháme opäť zovrieť a varíme do zhustnutia.
- Kašu dáme na taniere, obložíme plátkymi nektarínky, posekanými orechmi, polejeme maslovo-medovou zmesou a dozdobíme medovkou.