Polentová kaša

Autor receptu: elixir

S ovocím, orechmi a voňavými koreniami.

1-2
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Para orechy pokrájame na plátky. V hrnci dáme zohrievať mlieko so soľou, cukrom a mletým vanilkovým strukom.
  2. Do malého hrnca dáme na mesiačiky nakrájanú nektarínku, posypeme ju škoricou, prikryjeme a chvíľu ju podusíme na miernom plameni. Na záver odložíme z plameňa a primiešame maslo a med, opäť prikryjeme.
  3. Keď mlieko začne vrieť, postupne doň vmiešame polentu, za stáleho miešania necháme opäť zovrieť a varíme do zhustnutia.
  4. Kašu dáme na taniere, obložíme plátkymi nektarínky, posekanými orechmi, polejeme maslovo-medovou zmesou a dozdobíme medovkou.