Pohostenie pre rodinu

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 24. júna 2013

Po pohostení pre Terkiných spolužiakov som o dva dni prichystala pohostenie pre rodinu.

5-10
porcií

Suroviny

Nátierky:
2 ks
podľa chuti
Slaný koláč:
Zelenina:
Ovocie:
Limonáda:




Postup

  1. 1

    Všetky tri nátierky sú avokádove, v strede "slaná" a ostatné dve sladké. Prvá zhora bola pre môjho brata, čiže s karobovým práškom (avokádo, karob a agáve). Mala som obavy, čo brat, ale chutilo!!! Pre nás som rozmixovala avokádo, nepražené kakao a agáve, navrch posypala mleté mandle. No a tretia je avokádo, cibuľa červená, cherry paradajky, citrónová šťava a soľ.

    Pohostenie pre rodinu - obrázok 1
  2. 2

    Kukuričná polenta: pripravila som ju najmä kvôli bratovi, pretože mi dávnejšie rozprával ako jedol kukuričnú kašu v Švajčiarsku. Polentu som si tentokrát kúpila v Rakúsku a pri varení som zistila, že je pomletá na hrubšie ako som doteraz používala polentu. To znamená, že som ju varila dlhšie, hádam aj hodinku. Vždy som sa čudovala, že v receptoch je uvedené, že sa tak dlho varí. Keď používam jemnejšiu, je uvarená raz dva ;-) Na každom balení je uvedený aj pracovný postup. Dala som si variť vodu, cca liter, a postupne som zamiešávala polentu, 500g. Dolievala som postupne ešte vodu, ale nepamätám koľko. Dosolila som a po hodinovom varení za skoro stáleho miešania som zmes dala do sklenenej okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a dala na okenú parapetu vychladnúť. Po vychladnutí som ju naporciovala a dala opiecť do rúry na plech s papierom na pečenie. V smaltovom hrnčeku som si rozpustila "maslo" Alsan bio s pretlačeným cesnakom a jemne potrela polentu (ale až keď som ju vybrala z rúry). Každý si na tanieri ešte dotrel podľa chuti.

    Pohostenie pre rodinu - obrázok 2
  3. 3

    Polentu sme zajedali aj zeleninkou, ktorá, samozrejme, na stole nesmela chýbať: domáca rukola bola naozaj rukolovitá!, mrkva, cherry paradajky, reďkovky aj s listami.

    Pohostenie pre rodinu - obrázok 3
  4. 4

    Ovocný tanier: figy, jablká a jahody.

    Pohostenie pre rodinu - obrázok 4
  5. 5

    Pili sme čistú vodu z vodovodu a nealko mojito (miesto cukru domáci bazový sirup).

    Pohostenie pre rodinu - obrázok 5
  6. 6

    Na tortu je zvlášť recept.

    Pohostenie pre rodinu - obrázok 6

Diskusia k receptu

radost
pre oko krása..i takto dá sa..no môj muž by hladný prišiel domov-a zháňal by klobásu..slaninku..proste dáke spracované zviera...:-)
medovnicek
je vidieť, že si to všetko prichystala s láskou,spoužiaci si určite pochutili




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia