Pohostenie pre rodinu

Autor receptu: zuzananoskova

Po pohostení pre Terkiných spolužiakov som o dva dni prichystala pohostenie pre rodinu.

5-10
porcií

Postup

  1. Všetky tri nátierky sú avokádove, v strede "slaná" a ostatné dve sladké. Prvá zhora bola pre môjho brata, čiže s karobovým práškom (avokádo, karob a agáve). Mala som obavy, čo brat, ale chutilo!!! Pre nás som rozmixovala avokádo, nepražené kakao a agáve, navrch posypala mleté mandle. No a tretia je avokádo, cibuľa červená, cherry paradajky, citrónová šťava a soľ.
  2. Kukuričná polenta: pripravila som ju najmä kvôli bratovi, pretože mi dávnejšie rozprával ako jedol kukuričnú kašu v Švajčiarsku. Polentu som si tentokrát kúpila v Rakúsku a pri varení som zistila, že je pomletá na hrubšie ako som doteraz používala polentu. To znamená, že som ju varila dlhšie, hádam aj hodinku. Vždy som sa čudovala, že v receptoch je uvedené, že sa tak dlho varí. Keď používam jemnejšiu, je uvarená raz dva ;-) Na každom balení je uvedený aj pracovný postup. Dala som si variť vodu, cca liter, a postupne som zamiešávala polentu, 500g. Dolievala som postupne ešte vodu, ale nepamätám koľko. Dosolila som a po hodinovom varení za skoro stáleho miešania som zmes dala do sklenenej okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a dala na okenú parapetu vychladnúť. Po vychladnutí som ju naporciovala a dala opiecť do rúry na plech s papierom na pečenie. V smaltovom hrnčeku som si rozpustila "maslo" Alsan bio s pretlačeným cesnakom a jemne potrela polentu (ale až keď som ju vybrala z rúry). Každý si na tanieri ešte dotrel podľa chuti.
  3. Polentu sme zajedali aj zeleninkou, ktorá, samozrejme, na stole nesmela chýbať: domáca rukola bola naozaj rukolovitá!, mrkva, cherry paradajky, reďkovky aj s listami.
  4. Ovocný tanier: figy, jablká a jahody.
  5. Pili sme čistú vodu z vodovodu a nealko mojito (miesto cukru domáci bazový sirup).
  6. Na tortu je zvlášť recept.