Foto: patroveckypitrs
Tento perník robievala ešte moja babka medzi prácou na záhrade keď mala menej času. Je to rýchla a nenáročná výroba. Mám ho stále rád Zobraziť celý popisTento perník robievala ešte moja babka medzi prácou na záhrade keď mala menej času. Je to rýchla a nenáročná výroba. Mám ho stále rád dokonca aj mojím vnúčatám sa ľúbi.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Všetky potraviny dáme do misy a dobre rozmiešame, aby cukor bol spustený. Nech ho tam necitime pri ochutnaní.
-
2
Ak to je dobré vymiešané tak to nalejeme na hlboký plech a dáme do vyhriatej rúry na 200°C piecť na pol hodinu (podľa typu rúry). Plech nech je suchý olej je v zarobenej zmesi.
-
3
Po pol hodine skúsime klasicky šparatkom pichneme do perníka ak nalepí je hotovo. Hotového foto nemám prišla mi návšteva tak som potom nefotil. Perník necháme vychladnúť a až potom krájame. Takže Vám prajem dobrú chuť. Moja mierka pohár ktorí opatrujem ako relikviu staršie ročníky si isto pamätajú na klasické horčičaky.
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-kysleho-mlieka/15803-re...
cukru podstatne menej dávam..niekedy kokos..niekedy kakao..niekedy čoko..niekedy orechy..hrozienka..čo príde..kyslé mlieko mám z hubiek-takže využívam recept často počas roka..