Koláč z kyslého mlieka

diabambulka - fotkadiabambulka, 1. apríla 2011

Jednoduchý a rýchly...

30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

3 hrnčeky
2 hrnčeky
1 hrnček
3 hrnčeky (zakysanka )
1 čajová lyžička
2 PL
4 PL (môžu byť namočené v rume v rume
5 PL posekane
 a múka na vymastenie plechu
  podľa chuti
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    HRNČEK = 200 ml Všetky ingrediencie spolu dobre zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 30-35 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Upečený potrieme džemom a ozdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu

diabambulka
:-) veľmi sa mi páči že : kyškáč, mám chuť ho premenovať v názve tak sa mi to páči:-)
vybusna
tento kolac je uzasny, nechapem ako som mohla nan zabudnut...mam ho aj v mojej kucharskej pisanke....vdaka za pripomenutie
1x ribana
alenka0901
tiež som ho niekedy často robievala, keď ešte nebolo trvanlivé mlieko, často mi skyslo a hneď som ho piekla.
sovka62
Tak tohto som sa ja napiekla, piekla som ho hádam každý druhý týždeň. Občas som ho vylepšila nasekanými kúskami čokolády, občas hrozienkami, občas kandizovanou citrónovou a pomarančovou kôrou, občas natrela džemom a poliala čokoládou a niekedy som to tam natrepala všetko dokopy. Len so šľahačkou som ho nikdy nerobila. Tak vidíš, známy koláč a predsa niečo nové.
budim
moja mamka dáva na vrch ešte domáci malinový džem a potom čokoládu, mňam, teraz som ho robila tu vo Francúzsku a hneď si pýtali recept a v Írsku som ho naučila robiť majiteľku reštaurácie a hneď bol na previdelnom menu - Liz ho začala robiť i v bezkakaovej verzii, iba dala namiesto kakaa pomleté mandle a chutil tak marcipánovo
1x naily
budim
pre tých, ktorí sú za hranicami - cmar, respektíve kyslé mlieko v anglicky hovoriacich krajinách "butter milk" a vo francúzsky "lait ribot" ;-)
1x finczi
honestka
veruze to bol jeden z pvych hrncekovych kolacov a nechybal hadam v ziadnej rodine, kde bezali kolace. Vela kombinacii a vyborny!
diabambulka
super, koľko nových kombinácií, čím sa dá vylepšiťa aký je aj v zahraničí populárny tak to by človek nepovedal :-) teším sa a koľká jednoduchosť :-) asi stále platí že v jednoduchosti je krása :-)
janger
Zda sa vyborny, stavnaty. A vobec netreba do cesta vajicka?
diabambulka
ahoj dajanca, ďakujem za tip, receptík už som si kukla a uložila :-) tak na budúce je na rade. pekný deň
diabambulka
ahoj mariaklara, nič si z toho nerob, aj mne sa to stáva, kým recept spracujem tak ma niekto v zápetí predbehne :-) pekný deň a dobrú chuť ku koláčiku :-)
ivetka2575
pre mňa geniálny koláč, jednoduchý a skvelý, tiež ho robievam len na vrch dávam džem a čokoládu
diabambulka
ivetka2575 máš pravdu, aj ja mám rada takéto rýchlovky, rýchlo sa urobí a ešte rýchlejšie zje :-)))
jajopajko
Robil som ho..pred týždňom..a bol úžasný)))tak ho idem urobiť..na zajtra na besiedku do škôlky...vnučke))))verím, že bude...znova mňááám))))ho dám džem a čokoládu:-))
sneica
tento kolac poznam a robievala som ho casto no bez slahacky...s tou slahackou je smrncovny a nezabudnem az budem piect ozdobit aj ja....paci sa mi...



diabambulka
jajopajko, to je super, že tak chutí, toto sú obľúbené koláčiky super-rýchlovky mojej maminky :-) a preto so šľahačkou...
vierka07
tento kolacik robievam uz par rokov, prave som ho dopiekla... v Anglicku som ponukla susedu anglicanku a velmi im chutil:)
radost
tento jednoduchý hrnčekový mám za stálicu..viackrát robený so spokojnosťou výsledku...bez šľahačky...džem a "ganache" polevu...od @honestka..
kyslé mlieko mám stále-mlieko z farmy a hubky...:-)
an3da
Výborný, dnes upečený, chladí sa. Bolo dosť domáceho jogurtu ktorý sa podobá kyslému mlieku... Nabudúce skúsim trochu džemu dať do koláča, dve-tri lyžice, myslím že urobí dobre. Teraz som pridala vanilkový cukor, hrozienka som nenamáčala v rume, domáci neľúbia.
bambulka21
Dnes ho idem hneď urobiť :) už dlho sa naň chystám , lebo už dlho som ho nemala :) teším :) super rýchly receptík :)
madammolly
Ahojte ženy. Mam strašnú chuť na tento koláčik ale mam len normalne mlieko myslite že možem použiť aj to? Neviem nikde najst takýto čokoládový koláč s mliekom . Prosim poraďte :)
elka
Vyborny, ale som nemala po ruke hrozienka tak som dala maliny, vybornyyyyyyyyy
123mami
Ahoje,ja do kyskaca davam pernikove korenie,chuti ako falosny pernik a na vrch davam dzem,neaky pikantnejsi,potom natriem husty karamelovy puding s trochou masla,lepsie chuti a ak mam tak to prizdobim slahackou....pa
finczi
Včera večer som hľadala niečo rýchle a dnes ráno si pochutnáme. Vrch som potrela paradajkovým lekvárom, polovicu som posypala grankom a polovicu kokosom. Dala som 1 hrnček cukru - to nám stačí. Už som ochutnala ku káve (môj skorý ranný zlozvyk...) Veľmi chutný, ďakujem za inšpiráciu.
25adka25
Dnes som koláč piekla, nemala som hrubú múku dala s polohrubú.. Ďakujem za recept, už ho mám uložený, koláčik rýchly a taký akoby vlhký, vynikajúci 🍰😘




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia