Pohánkový nákyp

Pohánkový nákyp s jablkami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa jedál.

3-4
porcie
20 (+ odstátie pohán minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a zabalíme do perín na 30 minút. Potom vyberieme.
  2. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny.
  3. Postupne všľaháme zmäknuté maslo.
  4. Pridáme pohánku a premiešame.
  5. Nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
  6. Do vymasteného pekáčika dáme polovicu pohánkovej zmesi.
  7. Na ňu nahrubo nastrúhame jablká.
  8. Posypeme škoricou, sekanými orechami a hrozienkami.
  9. Zakryjeme druhou polovicou pohánkovej zmesi.
  10. Pečieme zakryté v rúre na 180 °C asi 30 minút.
  11. Porcie zľahka posypeme cukrom.