Pohánkový nákyp
Pohánkový nákyp s jablkami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa jedál.
3-4 porcie |
20 (+ odstátie pohán minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a zabalíme do perín na 30 minút. Potom vyberieme.
- Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny.
- Postupne všľaháme zmäknuté maslo.
- Pridáme pohánku a premiešame.
- Nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- Do vymasteného pekáčika dáme polovicu pohánkovej zmesi.
- Na ňu nahrubo nastrúhame jablká.
- Posypeme škoricou, sekanými orechami a hrozienkami.
- Zakryjeme druhou polovicou pohánkovej zmesi.
- Pečieme zakryté v rúre na 180 °C asi 30 minút.
- Porcie zľahka posypeme cukrom.