Foto: stacy77777
Dnes som akosi špekulovala nad domácim zdravším pečivom, mala som už dlhšie kúpené pohánkové vločky, tak som sa do toho pustila.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny a kvások z mlieka,troška cukru a kvasníc.
-
2
Kvások pridáme do múčnej zmesi - múka,pohánkové vločky, soľ,vajce,ľanové semienka, olej a zamiesime cesto. Necháme cca 40minút kysnúť.
-
3
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2cm, cesto rozkrojíme po šírke na rovnaké polovice. Po dĺžke krájame cca 3-4cm široké pásy.
-
4
Pásy zložíme po dĺžke na poly,pomúčenou spodnou stranou do vnútra a zatočíme slimáky. Potrieme vajíčkom, rozmiešaným s trochou vody a posypeme ľubovoľnými semienkami.
-
5
Pečieme pomalšie,najskôr na 100stupňoch cca 15minút,potom pridáme na 180 stupňov a dopekáme do zlatista.
-
6
Cesto je tuhšie,hutnejšie,možno by som druhý krát zvolila väčšiu veľkosť, aby sa dali krajšie prekrojiť a potrieť, alebo naplniť nejakou zeleninkou. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu