Foto: danda3
Dnešný obed pre môjho syna vegetariána, ale pochutila som si aj ja.
príprava
Postup
-
1
Nachystáme si hrnček lámanky a dáme zovrieť 1 a pol hrnčeka vody.
-
2
Vriacou vodou zalejeme lámanku a zakryjeme ju, aby mohla napučať.
-
3
Hlivu nakrájame na drobno a dáme na rozpálený olej opekať. Pridáme soľ a drvenú rascu.
-
4
Napučaná lámanka.
-
5
Hotová hliva, necháme ju vychladnúť.
-
6
Potom ju pridáme do lámanky, dáme podľa chuti soľ, cesnak (ja som dala medvedí), škrob a strúhanku, premiešame.
-
7
Pomocou lyžice tvoríme malé fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke, môže byť aj klasická.
-
8
Nachystané fašírky.
-
9
Smažíme ich v oleji, alebo na plechu v rúre, z oboch strán do hneda. Ide to veľmi rýchlo, neodbiehame.
-
10
Z tejto dávky mi ich vyšlo 19 ks.
-
11
My sme mali k tomu hrachovú kašu, ale kľudne sa dajú podávať so zemiakmi, šalátom a pod.
dandika - Danka, neviem, aké budú fašírky z vločiek, neskúšala som, múku môžeš dať aj špaldovú.☺