Pohánkovo-hlivové fašírky
Autor receptu: danda3
Dnešný obed pre môjho syna vegetariána, ale pochutila som si aj ja.
Postup
- Nachystáme si hrnček lámanky a dáme zovrieť 1 a pol hrnčeka vody.
- Vriacou vodou zalejeme lámanku a zakryjeme ju, aby mohla napučať.
- Hlivu nakrájame na drobno a dáme na rozpálený olej opekať. Pridáme soľ a drvenú rascu.
- Napučaná lámanka.
- Hotová hliva, necháme ju vychladnúť.
- Potom ju pridáme do lámanky, dáme podľa chuti soľ, cesnak (ja som dala medvedí), škrob a strúhanku, premiešame.
- Pomocou lyžice tvoríme malé fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke, môže byť aj klasická.
- Nachystané fašírky.
- Smažíme ich v oleji, alebo na plechu v rúre, z oboch strán do hneda. Ide to veľmi rýchlo, neodbiehame.
- Z tejto dávky mi ich vyšlo 19 ks.
- My sme mali k tomu hrachovú kašu, ale kľudne sa dajú podávať so zemiakmi, šalátom a pod.