Pohánkové linecké koláčiky bez lepku
Foto: novalim
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Do väčšej misy dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, môžeme pridať trochu múky.
- 2
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme odpočívať do chladničky aspoň na hodinu.
- 3
Po vybratí z chladničky ešte znova dobre premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 2-3 mm. Vykrajujeme kolieska alebo iné tvary vždy v páre s ďalším, ktorému ešte v strede vykrojíme malý otvor, aby bolo potom vidno lekvár.
- 4
Poukladáme na suchý plech a pečieme na 175 °C dozlatista.
- 5
Vychladnuté upečené koláčiky spájame lekvárom.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu