Bezlepkové linecké pečivo
Pohánkové linecké koláčiky bez lepku
Autor receptu: novalim
30 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup- Do väčšej misy dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, môžeme pridať trochu múky.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme odpočívať do chladničky aspoň na hodinu.
- Po vybratí z chladničky ešte znova dobre premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 2-3 mm. Vykrajujeme kolieska alebo iné tvary vždy v páre s ďalším, ktorému ešte v strede vykrojíme malý otvor, aby bolo potom vidno lekvár.
- Poukladáme na suchý plech a pečieme na 175 °C dozlatista.
- Vychladnuté upečené koláčiky spájame lekvárom.
|