Bezlepkové linecké pečivo

Pohánkové linecké koláčiky bez lepku

Autor receptu: novalim

30 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misy dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, môžeme pridať trochu múky.
  2. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme odpočívať do chladničky aspoň na hodinu.
  3. Po vybratí z chladničky ešte znova dobre premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 2-3 mm. Vykrajujeme kolieska alebo iné tvary vždy v páre s ďalším, ktorému ešte v strede vykrojíme malý otvor, aby bolo potom vidno lekvár.
  4. Poukladáme na suchý plech a pečieme na 175 °C dozlatista.
  5. Vychladnuté upečené koláčiky spájame lekvárom.