Pochuťka na ihle

Autor receptu: peter64

Tento recept pochádza od môjho švagra.

Postup

  1. Morčacie a kačacie prsia umyjeme, osušíme papierovým obrúskom, nakrájame na kocky a posypeme grilovacím korením.
  2. Pečeň umyjeme, odstránime, šľachovité časti a nakrájame na približne rovnaké kúsky. Slaninu pokrájame na kocky, zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska, huby očistíme.
  3. Pripravené suroviny striedavo napichujeme na dlhšie špízove ihly alebo špajde.Jednotlivo zabalíme do alobalu, ktorý sme z vnutornej strany potreli olejom a horčicou. Vložíme na plech do vyhriatej rúry a pri teplote 190°C pečieme 30 až 40 minút. Po dokončení opatrne rozbalíme a podávame s pikantným dresingom a so šalátom, pripadne s chlebom. Tento recept môžeme použiť aj vonku na grile. Na tento recep sa dá použiť rozličné druhy mäsa.