Foto: klaura
Ľahučké vegetariánske jedlo ... chutilo nám ... :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mladé kaleráby si očistíme a vložíme do osolenej vody. Varíme do polomäkka. Trvá to približne 10 minút. Potom kaleráby vyberieme na tanier a necháme vychladnúť. Studené prekrojíme na polovicu, vydlabeme stredy ... urobíme si z nich misku. "Vydlabance" nakrájame na drobno.
- 2
Na masle speníme cibuľku, pridáme na väčšom slzičkovom strúhadle nastrúhané TOFU, nakrájané kúsky kalerábu a spolu podusíme. Posolíme, ľubovoľne ochutíme koreninami, rozklepneme vajcia a zamiešame. Podusíme ešte chvíľu. Plnkou naplníme kalerábové misky.
- 3
Naplnené kaleráby uložíme na plech alebo zapekaciu misu a v rúre zapekáme asi 10 minút, potom ich posypeme strúhaným syrom a pokračujeme v zapekaní ďalších 10 min.
- 4
Ja som mala tofu nakrájané na kocky (vidieť na fotke) ale nabudúce budem strúhať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fakt bych tady uvítala os. vzkazy:-(