Plnený husací krk

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme od kosti. Šalotku nasekáme na jemno, slaninu na malé kocky. V rozohriatej panvičke opečieme slaninu, pridáme šalotku, šampiňóny, drobky a dusíme (žalúdky treba dusiť dlhšie).
  2. V miske zmiešame mäso z husacích krkov a drobkov, nasekanú petržlenovú vňať, ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Na jednom konci kožu z krku zaviažeme niťou a naplníme zmesou, druhý koniec tiež zaviažeme. Pripravený krk ešte obvaríme v kuracom vývare 20 minút.
  3. Pred podávaním krk na panvičke z každej strany do zlata poopekáme. K jedlu môžeme servírovať lokšu a dusenú červenú kapustu.