Plnený bravčový bôčik (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
15 minút príprava |
100 minút na 175 - 250 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany,aby sa vytvorila kapsa ) , cibuľu,slaninu,vajíčka,pór,brokolicu a kápiu.
- Pripravíme si redšiu praženicu - osmažíme slaninu,cibuľu,pridáme vajíčka.Nesolíme.
- Pridáme zeleninu - pór,brokolicu a kápiu.
- Zmesou naplníme bôčik... a zašijeme niťou.
- Preložíme ho na pekáč.Medzitým si pripravíme marinádu z grilovacieho korenia a oleja.
- Bôčik natrieme marinádou ,podlejeme vývarom,zakryjeme druhým plechom a dáme ho piecť na 250 stupňov / 30 minút.Potom teplotu znížíme na 175 stupňov / 60 minút.
- Počas pečenia dávame pozor,aby nám neprihorel,takže ho polievame a podlievame vývarom.Nakoniec navrch natrieme cesnakovú pastu a zapečieme .
- Podávame s ryžou. Dobrú chuť !!!