Plnený baklažán zapekaný s kozím syrom
Autor receptu: chutimi
Chutné ľahké jedlo, ktoré sa dá rôzne prispôsobovať
2 porcie |
60 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Predhrejte si rúru na 180-200°C.
- Baklažán prekrojte pozdĺžne a vydlabte lyžičkou. Dutinu opláchnite, dobre osoľte a nechajte odkvapkať hore dnom na tanieri. Následne vložte baklažán do rúry na cca. 15 minút.
- Na panvici alebo v malom hrnci si osmahnite na cesnaku cca. polovicu vydlabaného vnútra baklažánu s mladou zelenou špargľou a jalapeno papričkami (môžu byť aj zavárané). Pridajte pretlačený cesnak a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Zmes naplňte do vydlabaného baklažánu a nechajte zapekať. Na záver na vrch poločte na tenké plátky nakrájaný kozí syr a nechajte ho roztopiť.
- Podávajte s opečenou bagetkou (napr. s cesnakovým alebo bylinkovým maslom) a ľahkým bielym vínom.