Plnený baklažán zapekaný s kozím syrom

Autor receptu: chutimi

Chutné ľahké jedlo, ktoré sa dá rôzne prispôsobovať

2
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Predhrejte si rúru na 180-200°C.
  2. Baklažán prekrojte pozdĺžne a vydlabte lyžičkou. Dutinu opláchnite, dobre osoľte a nechajte odkvapkať hore dnom na tanieri. Následne vložte baklažán do rúry na cca. 15 minút.
  3. Na panvici alebo v malom hrnci si osmahnite na cesnaku cca. polovicu vydlabaného vnútra baklažánu s mladou zelenou špargľou a jalapeno papričkami (môžu byť aj zavárané). Pridajte pretlačený cesnak a dochuťte soľou a čiernym korením.
  4. Zmes naplňte do vydlabaného baklažánu a nechajte zapekať. Na záver na vrch poločte na tenké plátky nakrájaný kozí syr a nechajte ho roztopiť.
  5. Podávajte s opečenou bagetkou (napr. s cesnakovým alebo bylinkovým maslom) a ľahkým bielym vínom.