Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi.Páčila sa mi úprava baklažánu.Nevedela som čo všetko do neho ide,ale postupom času som si recept urobila po svojom a myslím,že aj tá chuť ktorú nám ponúkli sa už podobá.
Dnes ho robievam rada a veľmi nám všetkým chutná.
4 porcie |
35 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- ingrediencie:
- Robila som štyri porcie.Baklažán,nakrájam na asi trojcentimetrové kúsky./4ks/
Tiež,/ 4ks/ 1 cm.Nasolím a nechám ich poplačkať.
- Poutieram ich zo soli do sucha.Z vyšších mištičiek baklažánu vyberiem dužinu.
- Pripravím si všetky suroviny na plnku:Nakrájam pol cibule,1 strúčik cesnaku,pokrájané na drobno šampióny,papriku zelenú,dužinu z baklažánu,údeninu.Všetko na drobno.
- Na olej dám speniť cibuľku,cesnak.Pridám údeninu,za chvíľočku papriku s hubami,nakoniec dužinu.
- Posolím,okorením,pridám trochu červenej mletej papriky,oregano.Keď sú suroviny zredukované a mäkké pridám dve vajíčka.Premiešam a dlho nevarím.Hmota sa spojí.Odstavím.
- Do tejto masy pridám na drobno posekaný petržlen.
- Ešte teplou zmesou plním vydlabané časti baklažánu,ktoré som uložila na tenšie koliesko baklažánu.Tým mi vznikla mištička.Do prostriedku vsuniem tvrdý pásik syra.Poukladala som ich do misy vymazanej maslom.
- Prikryjem plnku kolieskom paradajky a tiež položím štvorček syra.Takto ich dám zapiecť do MR na funkciu krisp.Na 20 minút.To všetko vo väčšom robím aj v elektrickej rúre.
- Baklažán zapečený.
- Hotové,naservírované.Podávala som s ryžou a varenými zemiakmi s petržlenom.Plnka sa mi zvýšila,tak som pridala malú kôpku každému.