Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi.Páčila sa mi úprava baklažánu.Nevedela som čo všetko do neho ide,ale postupom času som si recept urobila po svojom a myslím,že aj tá chuť ktorú nám ponúkli sa už podobá. Dnes ho robievam rada a veľmi nám všetkým chutná.

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ingrediencie:
  2. Robila som štyri porcie.Baklažán,nakrájam na asi trojcentimetrové kúsky./4ks/ Tiež,/ 4ks/ 1 cm.Nasolím a nechám ich poplačkať.
  3. Poutieram ich zo soli do sucha.Z vyšších mištičiek baklažánu vyberiem dužinu.
  4. Pripravím si všetky suroviny na plnku:Nakrájam pol cibule,1 strúčik cesnaku,pokrájané na drobno šampióny,papriku zelenú,dužinu z baklažánu,údeninu.Všetko na drobno.
  5. Na olej dám speniť cibuľku,cesnak.Pridám údeninu,za chvíľočku papriku s hubami,nakoniec dužinu.
  6. Posolím,okorením,pridám trochu červenej mletej papriky,oregano.Keď sú suroviny zredukované a mäkké pridám dve vajíčka.Premiešam a dlho nevarím.Hmota sa spojí.Odstavím.
  7. Do tejto masy pridám na drobno posekaný petržlen.
  8. Ešte teplou zmesou plním vydlabané časti baklažánu,ktoré som uložila na tenšie koliesko baklažánu.Tým mi vznikla mištička.Do prostriedku vsuniem tvrdý pásik syra.Poukladala som ich do misy vymazanej maslom.
  9. Prikryjem plnku kolieskom paradajky a tiež položím štvorček syra.Takto ich dám zapiecť do MR na funkciu krisp.Na 20 minút.To všetko vo väčšom robím aj v elektrickej rúre.
  10. Baklažán zapečený.
  11. Hotové,naservírované.Podávala som s ryžou a varenými zemiakmi s petržlenom.Plnka sa mi zvýšila,tak som pridala malú kôpku každému.