Foto: gordonko
...jedna z mojich oblúbených pochoutek pri silvestry a veľkonočných sviatkoch .... čo nesmie na stole chýbať. Urobil som iba Zobraziť celý popis...jedna z mojich oblúbených pochoutek pri silvestry a veľkonočných sviatkoch .... čo nesmie na stole chýbať. Urobil som iba vzorky zo 6 vajec na klasický postup ,ale i ukážku možnej obmeny kde som pridal šumku ,alebo petržlenovú vnať ( ináč to robím z 30 vajec ) Okrem iného z toho kremu zostane ...davame ho na pokrajaný rožok dozdobíme a máme jednohubky.
príprava
Postup
-
1
..... pripravené suroviny
-
2
vajíčka natvrdo prerežeme na polovičky , žltka dáme do misky a bielka na tácku ,aby sme ich nemuseli potom znovu prekladať
-
3
....žltka podrvíme vareškou - nie vždy všetko podrvíme tak to čo nejde vyberieme von, lebo bielka plnim krémom z vrecúška a to tie kúsky upchávajú otvor
-
4
.... k podrveným žltkam pridáme margarinové maslo a premiešame
-
5
ked máme vymiešané pridáme horčicu a osolíme a znovu premiešame (toto robime unás doma )
-
6
...možná obmena je v pridaní jemne posekanej šumky a dalšia obmena v pridaní posekanej petržlenovej vnate ,alebo pridanie tvrdého strúhaného syra
-
7
... hotový krém dávam do cukrárenského vrecuška a zneho vytláčam do pripravených bielkou .... tuto na vzorkách som použil obyčajný igelitový sáčik s odstrihnutým rožkom.Okrem iného z toho kremu zostane ...davame ho na pokrajaný rožok dozdobíme a máme jednohubky.
-
8
...tuto už je samotné plnenie bielkou
-
9
...vzorky klasické , zo šumkou , petržlenovou vnaťou zdobené či dochutené sardelovou pastou , červeným zlatom ( slaný paprikový krém ),alebo kúskami červenej papriky .... podávame chladené DOBRÚ CHUŤ
-
10
..toto už je silvestrovské ...
Diskusia k receptu