Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale fotorecept

pusta - fotkapusta, 25. augusta 2014
Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept)
Foto: pusta

Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z krkovičky. síce nezdravé, ale hriešne dobré :-) Príprava je Zobraziť celý popisMali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z krkovičky. síce nezdravé, ale hriešne dobré :-) Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vynikajúci, chuť úžasná - vyskúšajte aj Vy :-)

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

800 g
200 g
200 g
3 PL
4 PL
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
4 PL
2 ČL
podľa potreby (alebo tenké mäsové ihlice na zopnutie mäsa)




Postup

  1. 1

    Krkovičku som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, pokrájala na veľké a hrubšie rezne o váhe cca 200 g, ktoré som len mierne naklepala...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...osolila som ich a okorenila čerstvo mletým korením najprv len z vnútornej strany...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..potrela som ich hojne plnotučnou horčicou,...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...na jednu polovicu rezňov som položila silnejšie plátky syra Gouda,...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...silnejšie plátky domácej údenej slaninky,...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...cez náplň som preložila rezne na polovicu a upevnila drevenými špáradlami, aby náplň nevypadla a mohli sa ľahko obaliť.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz som rezne osolila, okorenila a potrela horčicou aj z vonkajšej strany.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do misy som dala hladkú múku, sladkú mletú červenú papriku, zmiešala spolu...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a v tejto paprikovej zmesi som poriadne obalila preložené rezne z každej strany, z toho bude pri pečení ich chutný a chrumkavý obl.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravené rezne som vložila do pekáčika, v ktorom bola už rozpustená domáca bravčová masť, vložila som ich neprikryté piecť ...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ..do trúby vyhriatej na 190 stupňov C, piekla som ich do červena a do chrumnkava - asi 25 minút, potom som ich nechala asi 10 minút odpočívať, odstránila som špáradla a prekrojila na polovicu.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Horúce rezne z plnenej krkovičky som podávala na lôžku zo zemiakov pokrájaných na kocky a upečených na domácej bravčovej masti, podliate chutným paprikovým výpekom z krkovičky.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pohľad zblízka, dobre vidno chutný chrumkavý paprikový obal na povrchu rezňov, vo vnútri šťavnaté mäkkučké mäsíčko, ochutené rozpusteným syrom a údenou slaninkou, ktorá sa tiež prepiekla do sklovita a pustila chutnú šťavičku, je to porcia ako pre drevorubača, síce nezdravá, ale hriešne dobrá :-) Príprava je veľmi jednoduchá, rýchla, takmer bezpracná s úžasne dobrým chuťovým výsledkom. Raz za čas možno aj zhrešiť a poriadne, však? v chladnom počasí chutí, zasíti a poteší.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

mirop
krasa... preco nezdrave, mozno nedietne... ale co je na nich nezdrave? :)
gitka61
Chrumkavu a este k tomu plnenu krkovicku mame radi.Vydarila sa ti sama mnamka.Tesim sa ze pridavas aj taketo recepty a nie len dietne.Rada ju vyskusam a ako vzdy uz je v k.k.a davam 5*****
brambora
pekny recept... mne by kludne stacilo aj bez slaninky, iba so syrom. ;) recept ukladam na vyskusanie...
ubka
Svoj názor som vyjadrila 5*
klotilda
To musí byť dobrota !!! Najbližšie krkovičku urobím podľa tvojho receptu. Iné tu ani nemôž dať ako 5*
tatty
"Když pánbú dá i hříchy budou" hovorieva Halina Pawlovská..nuž a zhrešiť takto chutne hmmm..veru hocikedy :-)
pusta
@gitka61 , takýchto receptov ako je tento, tu mám asi 400 z celkového počtu niečo cez 600 receptov, prelistuj si ich niekedy, ak máš chuť a čas :-)
poteší ma, ak vyskúšaš.
rada varím rôznorodé jedlá - našu klasiku i svetovú kuchyňu, tá ma rží riadne za srdce.
dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a 5*.
pusta
@ubka , peknesi vyjadrila svoj názor tými 5*-mi :-)))
dakujem.
pusta
@klotilda , je to hriešne veľká dobrota :-)
budem rada, ak vyskúšaš aj ty.
dakujem za 5* - plný počet, si veľmi milá.
pusta
@tatty , mám veľmi rada pani režisérku Halinu Pavlowskú, páči sa mi jej názor na "hříchy" :-)))
súhlasím, ked zhrešiť, tak chutne a dodávam aj s chuťou DDDDD
hmmmm, hocikedy :-))))
dakujem za vtipné vyjadrenie peknej túžby a za pochvalu
pusta
@jozefj , povedal si všetko tými 5***** :-)
vážim si to a dakujem.
Prajem ti pekný letný podvečer :-)
gitka61
Tvoje roznorode recepty som uz prelistovala ,treba uznat ze to dost dlho trvalo a zaujala ma hlavne svetova kuchyna .Klobuk dole pred tvojou kucharskou znalestou.Vo svojej k.k-mam zvlast tvoju rubriku pusta .Davam sem tvoje recepty,ktore chcem vyskusat.Nepacia sa mi,ale niektore pripomienky ,ktore tu pridavaju urciti varechaci na tvoju stranku.Mozno sa raz umudria a prestanu,zelam ti pekny vecer.
pusta
@gitka61 , dakujem ti za všetko, potešila si ma :-)))
aj ja tebe prajem Pekný večer :-)
pusta
@mesiar50 - aj my krkovičku hocikedy :-)
som rada, že moja by ti chutila určite :-)))
dakujem za poklonu.
steffik
Ja robím podobne roštenku. Postup s múkou je ten istý, narýchlo to opečiem na panvici a dávam do papiňáku. Na dno dám kožu z domácej slaniny. Poukládam opečené mäsko a ukončím to hríbami. Keď servírujem navrch dám hrebene opečenej slaninky a prílohu brusnice. Tvoj recept určite vyskúšam. Dávam 5 hviezdičiek.
pusta
@steffik , páči sa mi tvoj spôsob veľmi, určite vyskúšam, hoci ja nie som priateľ s varením v papiňáku :-)
poteší ma, ak aj ty vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu a 5*
gubics
Ešte som tento recept nevyskúšala, ale mi už tečú slinky, určite ho príležitostne vyskúšam.
julica
páči sa mi, ako nikdy nezabudneš napísať "okoreniť čerstvo zomletým čiernym korením", pričom to tvoje vyzerá ako zo stopercentného sáčiku, nie z mlynčeka. taký detail, recepty máš fajn, hoci sú mäsové.
pusta
@julica , chutne si ma rozosmiala :-)))
je to skutočne čerstvo zomleté čierne korenie ručne starým mlynčekom na kávu najprv do zásobníka a potom čajovou lyžičkou odtiaľ pridané do jedla :-)
to nie je u mňa doma :-)))))
nie je to určite zo sáčku, to by môj priateľ nikdy nejedol :-)
toto mu veľmi chutilo a aj mnoho iných, čo varím u neho doma :P
@julica , nemám len mäsové recepty, ty to dobre vieš. moji chlapi však preferujú mäsité jedlá predovšetkým.
som rada, že sa ti páči tento recept, aj kd je z mastnej krkovičky so slaninkou :-)
dakujem.
pusta
@jozka2 , takú fľaľtičku - mlynček zo skla mám doma a z neho meliem korenie priamo na jedlo :-)
pusta
@chrobaktruhlik , vidím, že aj ty máš rád kusisko šťavnatého mäsíčka, čo ma nesmierne teší :-)))
dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia