Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale fotorecept
Foto: pusta
Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z krkovičky. síce nezdravé, ale hriešne dobré :-) Príprava je Zobraziť celý popisMali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z krkovičky. síce nezdravé, ale hriešne dobré :-) Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vynikajúci, chuť úžasná - vyskúšajte aj Vy :-)
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
800 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
4 PL |
|
2 ČL |
|
podľa potreby (alebo tenké mäsové ihlice na zopnutie mäsa) |
|
Postup
-
1
Krkovičku som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, pokrájala na veľké a hrubšie rezne o váhe cca 200 g, ktoré som len mierne naklepala...
-
2
...osolila som ich a okorenila čerstvo mletým korením najprv len z vnútornej strany...
-
3
..potrela som ich hojne plnotučnou horčicou,...
-
4
...na jednu polovicu rezňov som položila silnejšie plátky syra Gouda,...
-
5
...silnejšie plátky domácej údenej slaninky,...
-
6
...cez náplň som preložila rezne na polovicu a upevnila drevenými špáradlami, aby náplň nevypadla a mohli sa ľahko obaliť.
-
7
Teraz som rezne osolila, okorenila a potrela horčicou aj z vonkajšej strany.
-
8
Do misy som dala hladkú múku, sladkú mletú červenú papriku, zmiešala spolu...
-
9
...a v tejto paprikovej zmesi som poriadne obalila preložené rezne z každej strany, z toho bude pri pečení ich chutný a chrumkavý obl.
-
10
Pripravené rezne som vložila do pekáčika, v ktorom bola už rozpustená domáca bravčová masť, vložila som ich neprikryté piecť ...
-
11
..do trúby vyhriatej na 190 stupňov C, piekla som ich do červena a do chrumnkava - asi 25 minút, potom som ich nechala asi 10 minút odpočívať, odstránila som špáradla a prekrojila na polovicu.
-
12
Horúce rezne z plnenej krkovičky som podávala na lôžku zo zemiakov pokrájaných na kocky a upečených na domácej bravčovej masti, podliate chutným paprikovým výpekom z krkovičky.
-
13
Pohľad zblízka, dobre vidno chutný chrumkavý paprikový obal na povrchu rezňov, vo vnútri šťavnaté mäkkučké mäsíčko, ochutené rozpusteným syrom a údenou slaninkou, ktorá sa tiež prepiekla do sklovita a pustila chutnú šťavičku, je to porcia ako pre drevorubača, síce nezdravá, ale hriešne dobrá :-) Príprava je veľmi jednoduchá, rýchla, takmer bezpracná s úžasne dobrým chuťovým výsledkom. Raz za čas možno aj zhrešiť a poriadne, však? v chladnom počasí chutí, zasíti a poteší.
máš pravdu :-)
dakujem.
poteší ma, ak vyskúšaš.
rada varím rôznorodé jedlá - našu klasiku i svetovú kuchyňu, tá ma rží riadne za srdce.
dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a 5*.
poteší ma to.
dakujem.
dakujem.
dakujem.
budem rada, ak vyskúšaš aj ty.
dakujem za 5* - plný počet, si veľmi milá.
súhlasím, ked zhrešiť, tak chutne a dodávam aj s chuťou DDDDD
hmmmm, hocikedy :-))))
dakujem za vtipné vyjadrenie peknej túžby a za pochvalu
vážim si to a dakujem.
Prajem ti pekný letný podvečer :-)
aj ja tebe prajem Pekný večer :-)
som rada, že moja by ti chutila určite :-)))
dakujem za poklonu.
poteší ma, ak aj ty vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu a 5*
dakujem.
je to skutočne čerstvo zomleté čierne korenie ručne starým mlynčekom na kávu najprv do zásobníka a potom čajovou lyžičkou odtiaľ pridané do jedla :-)
to nie je u mňa doma :-)))))
nie je to určite zo sáčku, to by môj priateľ nikdy nejedol :-)
toto mu veľmi chutilo a aj mnoho iných, čo varím u neho doma :P
@julica , nemám len mäsové recepty, ty to dobre vieš. moji chlapi však preferujú mäsité jedlá predovšetkým.
som rada, že sa ti páči tento recept, aj kd je z mastnej krkovičky so slaninkou :-)
dakujem.
dakujem za uloženie do kk i za 5*
dakujem.