Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale fotorecept

pusta - fotkapusta, 25. augusta 2014
Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept)
Foto: pusta

Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z krkovičky. síce nezdravé, ale hriešne dobré :-) Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vynikajúci, chuť úžasná - vyskúšajte aj Vy :-)

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

800 g
200 g
200 g
3 PL
4 PL
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
4 PL
2 ČL
podľa potreby (alebo tenké mäsové ihlice na zopnutie mäsa)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, pokrájala na veľké a hrubšie rezne o váhe cca 200 g, ktoré som len mierne naklepala...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...osolila som ich a okorenila čerstvo mletým korením najprv len z vnútornej strany...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..potrela som ich hojne plnotučnou horčicou,...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...na jednu polovicu rezňov som položila silnejšie plátky syra Gouda,...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...silnejšie plátky domácej údenej slaninky,...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...cez náplň som preložila rezne na polovicu a upevnila drevenými špáradlami, aby náplň nevypadla a mohli sa ľahko obaliť.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz som rezne osolila, okorenila a potrela horčicou aj z vonkajšej strany.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do misy som dala hladkú múku, sladkú mletú červenú papriku, zmiešala spolu...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a v tejto paprikovej zmesi som poriadne obalila preložené rezne z každej strany, z toho bude pri pečení ich chutný a chrumkavý obl.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravené rezne som vložila do pekáčika, v ktorom bola už rozpustená domáca bravčová masť, vložila som ich neprikryté piecť ...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ..do trúby vyhriatej na 190 stupňov C, piekla som ich do červena a do chrumnkava - asi 25 minút, potom som ich nechala asi 10 minút odpočívať, odstránila som špáradla a prekrojila na polovicu.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Horúce rezne z plnenej krkovičky som podávala na lôžku zo zemiakov pokrájaných na kocky a upečených na domácej bravčovej masti, podliate chutným paprikovým výpekom z krkovičky.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pohľad zblízka, dobre vidno chutný chrumkavý paprikový obal na povrchu rezňov, vo vnútri šťavnaté mäkkučké mäsíčko, ochutené rozpusteným syrom a údenou slaninkou, ktorá sa tiež prepiekla do sklovita a pustila chutnú šťavičku, je to porcia ako pre drevorubača, síce nezdravá, ale hriešne dobrá :-) Príprava je veľmi jednoduchá, rýchla, takmer bezpracná s úžasne dobrým chuťovým výsledkom. Raz za čas možno aj zhrešiť a poriadne, však? v chladnom počasí chutí, zasíti a poteší.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
Chrumkavu a este k tomu plnenu krkovicku mame radi.Vydarila sa ti sama mnamka.Tesim sa ze pridavas aj taketo recepty a nie len dietne.Rada ju vyskusam a ako vzdy uz je v k.k.a davam 5*****
"Když pánbú dá i hříchy budou" hovorieva Halina Pawlovská..nuž a zhrešiť takto chutne hmmm..veru hocikedy :-)
@gitka61 , takýchto receptov ako je tento, tu mám asi 400 z celkového počtu niečo cez 600 receptov, prelistuj si ich niekedy, ak máš chuť a čas :-)
poteší ma, ak vyskúšaš.
rada varím rôznorodé jedlá - našu klasiku i svetovú kuchyňu, tá ma rží riadne za srdce.
dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a 5*.
@tatty , mám veľmi rada pani režisérku Halinu Pavlowskú, páči sa mi jej názor na "hříchy" :-)))
súhlasím, ked zhrešiť, tak chutne a dodávam aj s chuťou DDDDD
hmmmm, hocikedy :-))))
dakujem za vtipné vyjadrenie peknej túžby a za pochvalu
Tvoje roznorode recepty som uz prelistovala ,treba uznat ze to dost dlho trvalo a zaujala ma hlavne svetova kuchyna .Klobuk dole pred tvojou kucharskou znalestou.Vo svojej k.k-mam zvlast tvoju rubriku pusta .Davam sem tvoje recepty,ktore chcem vyskusat.Nepacia sa mi,ale niektore pripomienky ,ktore tu pridavaju urciti varechaci na tvoju stranku.Mozno sa raz umudria a prestanu,zelam ti pekny vecer.
Ja robím podobne roštenku. Postup s múkou je ten istý, narýchlo to opečiem na panvici a dávam do papiňáku. Na dno dám kožu z domácej slaniny. Poukládam opečené mäsko a ukončím to hríbami. Keď servírujem navrch dám hrebene opečenej slaninky a prílohu brusnice. Tvoj recept určite vyskúšam. Dávam 5 hviezdičiek.
páči sa mi, ako nikdy nezabudneš napísať "okoreniť čerstvo zomletým čiernym korením", pričom to tvoje vyzerá ako zo stopercentného sáčiku, nie z mlynčeka. taký detail, recepty máš fajn, hoci sú mäsové.
@julica , chutne si ma rozosmiala :-)))
je to skutočne čerstvo zomleté čierne korenie ručne starým mlynčekom na kávu najprv do zásobníka a potom čajovou lyžičkou odtiaľ pridané do jedla :-)
to nie je u mňa doma :-)))))
nie je to určite zo sáčku, to by môj priateľ nikdy nejedol :-)
toto mu veľmi chutilo a aj mnoho iných, čo varím u neho doma :P
@julica , nemám len mäsové recepty, ty to dobre vieš. moji chlapi však preferujú mäsité jedlá predovšetkým.
som rada, že sa ti páči tento recept, aj kd je z mastnej krkovičky so slaninkou :-)
dakujem.

Pridaj komentár k receptu: