Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale fotorecept

pusta - fotkapusta, 25. augusta 2014
Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept)
Foto: pusta

Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z krkovičky. síce nezdravé, ale hriešne dobré :-) Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vynikajúci, chuť úžasná - vyskúšajte aj Vy :-)

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

800 g
200 g
200 g
3 PL
4 PL
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
4 PL
2 ČL
podľa potreby (alebo tenké mäsové ihlice na zopnutie mäsa)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, pokrájala na veľké a hrubšie rezne o váhe cca 200 g, ktoré som len mierne naklepala...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...osolila som ich a okorenila čerstvo mletým korením najprv len z vnútornej strany...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..potrela som ich hojne plnotučnou horčicou,...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...na jednu polovicu rezňov som položila silnejšie plátky syra Gouda,...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...silnejšie plátky domácej údenej slaninky,...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...cez náplň som preložila rezne na polovicu a upevnila drevenými špáradlami, aby náplň nevypadla a mohli sa ľahko obaliť.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz som rezne osolila, okorenila a potrela horčicou aj z vonkajšej strany.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do misy som dala hladkú múku, sladkú mletú červenú papriku, zmiešala spolu...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a v tejto paprikovej zmesi som poriadne obalila preložené rezne z každej strany, z toho bude pri pečení ich chutný a chrumkavý obl.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravené rezne som vložila do pekáčika, v ktorom bola už rozpustená domáca bravčová masť, vložila som ich neprikryté piecť ...

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ..do trúby vyhriatej na 190 stupňov C, piekla som ich do červena a do chrumnkava - asi 25 minút, potom som ich nechala asi 10 minút odpočívať, odstránila som špáradla a prekrojila na polovicu.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Horúce rezne z plnenej krkovičky som podávala na lôžku zo zemiakov pokrájaných na kocky a upečených na domácej bravčovej masti, podliate chutným paprikovým výpekom z krkovičky.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pohľad zblízka, dobre vidno chutný chrumkavý paprikový obal na povrchu rezňov, vo vnútri šťavnaté mäkkučké mäsíčko, ochutené rozpusteným syrom a údenou slaninkou, ktorá sa tiež prepiekla do sklovita a pustila chutnú šťavičku, je to porcia ako pre drevorubača, síce nezdravá, ale hriešne dobrá :-) Príprava je veľmi jednoduchá, rýchla, takmer bezpracná s úžasne dobrým chuťovým výsledkom. Raz za čas možno aj zhrešiť a poriadne, však? v chladnom počasí chutí, zasíti a poteší.

    Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tvoje roznorode recepty som uz prelistovala ,treba uznat ze to dost dlho trvalo a zaujala ma hlavne svetova kuchyna .Klobuk dole pred tvojou kucharskou znalestou.Vo svojej k.k-mam zvlast tvoju rubriku pusta .Davam sem tvoje recepty,ktore chcem vyskusat.Nepacia sa mi,ale niektore pripomienky ,ktore tu pridavaju urciti varechaci na tvoju stranku.Mozno sa raz umudria a prestanu,zelam ti pekny vecer.
@steffik , páči sa mi tvoj spôsob veľmi, určite vyskúšam, hoci ja nie som priateľ s varením v papiňáku :-)
poteší ma, ak aj ty vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu a 5*
1x steffik