Plnené paštétky (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Možno poznáte tieto chuťovky,zvyknú sa podávať na recepciách,banketoch ako predjedlo.Ich príprava je veľmi jednoduchá a sú celkom dekoratívne.Výhodou je,že sa môžu plniť domácimi nátierkami,alebo kľudne z obchodu kúpeným syrom alebo penou v črievku(syr s modrou plesňou,šunková pena apod.)Keďže cesto je neutrálnej chuti,dokážem si predstaviť aj sladkú plnku zdobenú ovocím...Na Silvestra ako stvorené.

25-30
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme na veľmi tenko.Formičkou vykrajujeme kolieska,každému druhému vykrojíme aj stred menším vykrajovátkom.Poukladáme na plech s papierom na pečenie a potierame rozšľahaným vajíčkom,na každé plné koliesko položíme aj deravé koliesko.Počas pečenia narastú a vytvorí sa jamka na plnenie.
  2. Malé kolieska sú vykrojené stredy,minú sa tiež.Pečieme 10 minút na 200°C.
  3. Necháme ich poriadne vychladnúť.Medzitým si vyšľaháme penu z pomletej šunky(alebo inej salámy,či zvyšku mäsa od obeda) a masla.Môžeme pridať trošku horčice, dodá dobrú chuť
  4. Druhá pena sa vyšľahá zo syra,masla a pretlačeného cesnaku s trochou soli.Plniek je od výmyslu sveta,tieto sú hádam najznámejšie.
  5. Striekacím vreckom naplníme vychladnuté košíčky a ľubovoľne ozdobíme.