Plnené, lístkové kolieska fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 2. januára 2014
Plnené, lístkové kolieska (fotorecept)
Foto: tatranka

Mrzí ma,že som nestihla tento jednoduchý a veľmi chutný recept pridať,pred silvestrovskou oslavou.Je to slaná chuťovka,za ktorou veľmi chutne padne dobré vínko. Zobraziť celý popisMrzí ma,že som nestihla tento jednoduchý a veľmi chutný recept pridať,pred silvestrovskou oslavou.Je to slaná chuťovka,za ktorou veľmi chutne padne dobré vínko. No určite vám padne vhod pri akej koľvek oslave.

28 ks
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 200-180 °C

Suroviny

500 g
100 g
70 g
1 ks
 rôzne
štipka
štipka
3 ČL




Postup

  1. 1

    Hotové lístkové cesto som rozváľkala a povykrajovala kolieska.

    Plnené, lístkové kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na ne som naniesla horčicu / na každé druhé /,lebo ich budem spájať.Tú som roztrela opakom malej lyžičky po celom koliesku.

    Plnené, lístkové kolieska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na horčicu som nasypala postrúhaný syr a posypala som trochou grilovacieho korenia.Nań som uložila do kôpky stočený kúsok šunky.

    Plnené, lístkové kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    šunku som zasypala zase strúhaným syrom a kúskom grilovacieho korenia.Druhé,prázdne koliesko som potrela vajíčkom a potretou stranou som priložila na navŕšený kopček na koliesku.

    Plnené, lístkové kolieska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrch koláčika som opäť potrela vajíčkom posypala trochou soli,semienkami a zasypala zase strúhaným syrom.

    Plnené, lístkové kolieska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyšlo mi spolu 28 pekných, plnených koliesok.Piekla som vo vyhriatej rúre na 200 stupňov.Keď som vložila pekáč aj s kolieskami do rúry,stiahla som teplotu na 180 stupňov.Piekli sa mi asi 15 minút.

    Plnené, lístkové kolieska (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Príprava na silvestrovský stôl.

    Plnené, lístkové kolieska (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto som to pripravila na Silvestra.

    Plnené, lístkové kolieska (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

havino
výborný recept, výborný, na fotke tak dobre vyzerajú, keby sa dalo načiahnúť a zobrať si, urobím určite
coldbery
už je uložený ...najbližšie oslavy sa bez neho určite nezaobídu....♥
silvia16
super recept. máš u mna 5 hviezdičiek. ja som tiez dnes robila listkové. nabudúce vyskúšam tvoje. výzorovo vyzerajú super.
izabella929
@tatranka... úplne skvelý recept, ktorý som ja už vyskúšala, troška sa líši od tvojho tou horčicou,,,a tiež ja som šunku opražila na cibuľke všetko pokrájané a tak som ich plnila...ale môžem potvrdiť, že toto je vynikajúca mňamka k vínu a na posedenie pre hostí...doporučujem všetkým-výbornéééé.-))) dávam *****
1x evas13
zuzkabluzka
no, @tatranka , to mrzi aj mna, ze si recept nepridala skor :) na silvestrovsku oslavu u svokry sme si podelili chody a mne pripadli predjedla, urcite by som Tvoje kolieska zaradila do zostavy, vyzeraju naozaj dobre a pritom jednoducho...zatial len KK a 5*
tatranka
Ďakujem za komentáriky.Zabudla som poznamenať,že v pôvodnom recepte bola aj kvapka kečupu.No ja ju tam už nedávam.Takže je na vás ako si koliesko naplníte.Raz som vložila aj kapary a raz zase naniesto horčice som natrela koliesko sardelovou pastou.Možnosti je veľa,Nám najviac chutí práve táto kombinácia,ktorú som uviedla.
stacy77777
Martuška,úplna nádhera, už som ti ich obzerala na fcb, veľmi sa mi páčia
lyali
Výborný nápad! milá tatranôčka, neboj, aj po Silvestri prídu vhod :-) Vďaka :-)
jerica
Martuška, perfektné, ukladám, ale k veľkej noci, momentálne sa na jedlo a tomu podobné očarujúce pochutiny na jazyku , nemôžem sa ani pozrieť, ešte týždeň a bude po zásobách. Teraz som o jablkách, očista už zaberá :-) Pozdravujem :-)
zdenka1009
urobím 28.jan., manžel má narodeniny, zas budem hviezda...rcp uložení:-)
klaudia968
Veľmi sa mi páčia, už ich mám uložené, recept sa hodí aj na inakšie oslavy.
tatranka
Ďakujem.Len ich upečte! Pečte ich v deň podávania.Lístkové cesto rýchlo stárne. Nie je to náročný recept na čas.
vegetariankapp
Vdaka tatranka za receptík. Ja robím niečo podobné ale naukladám navrch ešte další diel. Ale takto sa mi to viac pozdáva. Skúsim aj tieto. Moje robim tak ,že si narežem obdlžníčky a na ne ukladám na sugo rozotreté po lístkovom ceste, brokolicu, malé zavárané cibulky paradajku, čiernú olivu a zakryjem to plátkom syra. Tak ak chcete skúste aj takto sú fakt výborné ale ako hovorí tatranka čerstvé. I ked moje deti aj muž ich majú radi aj na druhý deň. Tiež dávam 5*
kika1212
... na tácke maľované... Sľubujem, budem piecť. Určite, pri najbližšej oslave budú ozdobou
tatranka
@vegetariankapp moja milá,tých možnosti je ozaj veľa.Viem si predstaviť aj tebou opísanú chuťovku.Musí byť chutná.Vieš,ale ten syr na vrchu sa musí ozaj zjesť čo najčerstvejší.Potom stuhne sa zasuší.A ten vŕšok z lístkového cesta vydrží ešte aspoň do večera byť chutný... xixixi.A potom je už tiež tvrdý a nie chutný.No zjesť sa dá.
Preto sú takéto recepty určené len na momentálny konzum-pohostenie.
vegetariankapp
Presne tak ako hovoríš tatranka - rodáčka/ ja som z Popradu/ Nechápem ako to mojím chutí, ale nedudrú a idú sa za nimi cez stenu preškriabať. Či už nie sú sa pýtajú? Ja radšej tiež čerstvé. :D
eviana
@tatrano čka naša, Martuška milá, krásne kolieska si spravila, sú veľmi lákavé a chutné už na pohľad. Lístkové cesto je veľmi vďačná surovina, isto každá z nás ho nejakým spôsobom už pripravovala, aj ja s ním rada pracujem, dokonca aj môj chlap sa púšťa do jeho variácií a la slané chuťovečky rád. Ukážem mu tento Tvoj recept, bude z neho nadšený, určite vyskúšame. Ďakujem za krásnu inšpiráciu a jasných 5* Ti zaň patrí ♥
medovnicek
ani nevieš ako mi teraz tento recept prišiel vhod, budeme mať oslavu, tak ich hneď vyskúšam
salinka
To by som nepovedala, že z lístkového cesta sa dá niečo takéto perfektné vykúzliť:-) Ukladám si, aby som nezabudla!
ywett
Martuška, krásne fotky a lákavá dobrota, palček hore :)
Ja robievam podobné lístkové s bryndzovou plnkou, mám tu aj recept
mesiar50
Excelentný recept. Precízna a úžasná práca.O tom,že je to chutné absolútne nepochybujem.
frezia
Jednoduche, pekne a urcite aj chutne. Vyskusam.
dandika1
@tatranka vdaka za predobry recept ozaj by sa bol zisiel na silvestra ,ale hodil sa aj dnes (mala som meniny tak som mojim chlapom upiekla prekvapko) ozaj vyborne a aby bolo dost tak som pridala aj od egresky zemiakove pagaciky tiez su vynikajuce ,vdaka ste ozaj sikulky pekny novorocny vecer:::
honestka
vyborne a krasne tu aj vyzeraju. Zdravy Novy rok Martuska!
tatranka
Ďakujem za priania do Nového roku.Aj vám veľa zdravia a pohody a nech nám to aj v tomto roku dobre varí a stále chutí.
janka5
jednoduchy ale urcite chutny recept ukladam
tatranka
@silvialfredo ďakujem za komentárik.Takže si ich vyskúšala.Je to rýchla a chutná slaná pochúťka. A vínko sa ku nej žiada.
jerica
Tieto tvoje kolieska nemajú chybu, rýchle a chutnéé :-) kk !!!! mala som možnosť ich ochutnať :-)
jerica
Martuška . ešte maličkosť, výborná náhrada pagáčika :-)
tatranka
...a Jarka hlavne rýchlo.Len jesť čerstvé,ako každé lístkové cesto.Je to ako s minútkou.Ďakujem Ti.
tilau
Tiež často robievam rôzne slané chuťovky, tak sa teším že zasa vyskúšam niečo nové :)
tatranka
@tilau myslím,ýe sa ti recept bude páčiť a že pre jeho nenáročnosť a rýchlu prípravu,budeš spokojná.
labuska
ďalší váš skvelý receptík, ukladám a najbližššie vyskušam ,ja som doteraz robievala z lístkového cesta len klasicke male pagáčiky posypané syrom a sézamom ,
motyka
No nádhera a určite aj dobrota. Vyskúšam určite.
hubata
@tatranka : Joj, tak som potrebovala toto pred 2 týždňami ...... Krásne, kreatívne lebo sa dajú plniť všeličím. Ešte mám otázku: čo si robila s odrezkami? Lebo lístkové cesto sa nedá prehniesť ako napr. linecké. Viem že by sa dali urobiť aj štvorce, ale koliesko je efektnejšie. Vďaka @tatranka .
tatranka
@hubata vykrajujem čo naj úspornejšie.Cesto,ktoré mi zostane spracujem o päť,vyváľkam a vykrojila som ešte štyri kolieska.Oni už nie sú také pekné nafúknuté,ale zjesť sa dajú.Ináč pokrájam na paličky.
slovenjanka
Včera som vyskúšala. Bola to bomba. Jedna zmena: nedala som horčicu (nechutí nám), ale orestovanú cibuľku, ktorá ostala z obeda. A keďže som "rýchla gazdinka", tak som cesto porezala na kocky a nie na krúžka - to by som musela vytiahnuť valček, a to ja zase až tak nemusím. Dávam plných 5 za rýchly a chutný receptík.
tatranka
@slovenjanka ako vidím,si si šikovne poradila.Veď tam sa dá naozaj rôznymi variaciami recept obmeniť.Skúsim to aj ja s cibuľkou.Tou sa nedá nič pokaziť.
kalllista
Krásna fotka, lákavý a dobré popísaný recept. Ďakujem za inšpiráciu, manžel aj synček budú mať narodeniny, tak bude pochúťka.
tekulka
Pridané do mojej kuchárskej knihy. Ďakujem za recept.
tekulka
Dnes som sa chcela blysnúť pred dlhoročnými kamarátmi - spolužiakmi zo školy podarilo sa . Ďakujem
tatranocka
Musela som sa prihlásiť,aby som mohla dať *****. @tekulka ,vďaka za pripomenutie.Chcem sa opýtať @tatranka cesto je domáce alebo kupované? (ak kupované,aké?) Ďakujem za odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia