Foto: tatranka
Mrzí ma,že som nestihla tento jednoduchý a veľmi chutný recept pridať,pred silvestrovskou oslavou.Je to slaná chuťovka,za ktorou veľmi chutne padne dobré vínko. Zobraziť celý popisMrzí ma,že som nestihla tento jednoduchý a veľmi chutný recept pridať,pred silvestrovskou oslavou.Je to slaná chuťovka,za ktorou veľmi chutne padne dobré vínko. No určite vám padne vhod pri akej koľvek oslave.
porcií
príprava
na 200-180 °C
Postup
-
1
Hotové lístkové cesto som rozváľkala a povykrajovala kolieska.
-
2
Na ne som naniesla horčicu / na každé druhé /,lebo ich budem spájať.Tú som roztrela opakom malej lyžičky po celom koliesku.
-
3
Na horčicu som nasypala postrúhaný syr a posypala som trochou grilovacieho korenia.Nań som uložila do kôpky stočený kúsok šunky.
-
4
šunku som zasypala zase strúhaným syrom a kúskom grilovacieho korenia.Druhé,prázdne koliesko som potrela vajíčkom a potretou stranou som priložila na navŕšený kopček na koliesku.
-
5
Vrch koláčika som opäť potrela vajíčkom posypala trochou soli,semienkami a zasypala zase strúhaným syrom.
-
6
Vyšlo mi spolu 28 pekných, plnených koliesok.Piekla som vo vyhriatej rúre na 200 stupňov.Keď som vložila pekáč aj s kolieskami do rúry,stiahla som teplotu na 180 stupňov.Piekli sa mi asi 15 minút.
-
7
Príprava na silvestrovský stôl.
-
8
Takto som to pripravila na Silvestra.
5*****
Preto sú takéto recepty určené len na momentálny konzum-pohostenie.
Ja robievam podobné lístkové s bryndzovou plnkou, mám tu aj recept