Plnené kuracie kapsy z parného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, rozkrojíme, vyklepeme, osolíme z oboch strán, položíme na fóliu. Jednu stranu ešte okoreníme čiernym a kari korením.
  2. Na prsia uložíme oba syry, špenát, brokolicu a mrkvu.
  3. Kapsu preložíme a znova okoreníme čiernym aj kari korením
  4. a zabalíme do fólie. Takto si pripravíme a zvyšné tri kúsky kuracích pŕs a položíme na varnú dosku parného hrnca.
  5. Dáme pariť na 30-35 min. Päť minút pred koncom pridáme ešte zeleninku, ja som dala mrkvu a brokolicu.
  6. Zaznie gong a máme hotovo. Odfotila som aj balíčky hneď po príprave, aby ste videli, že všetka šťava z potravín zostáva krásne vo fólii.
  7. Servírujeme tak, že celý balíček položíme na tanier, opatrne prerežeme fóliu a kapsu so všetkou šťavou "vylejeme" na tanier. Podávame s ryžou. My sme si na kapsách pochutili na večeru a dali sme si k nej len šalátik. Dobrú chuť.
  8. A ešte foto na reze.