Plnené kapustné listy

Autor receptu: olinecka

Toto jedlo varim rada keď je skora kapusta recept je ľahky ,ale chutny.

6-8
porcií
30 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z hlavky kapusty oddelime nožom kapustne listy opatrne.Do hlbšej misy ich poukladame a zalejeme vodou do ktorej pridame trocha soli.Varime 8 -10minut potom ich opatrne z vody povyberame,aby sa nam neroztrhali.Nechame vychladnúť.
  2. Vychladnute listy si pripravime na plnenie,ale hrubšie časti ktore boli okolo hlubika naklepeme zľahka,aby sme mohli ich postačať.Na kapustne listy dame salamu alebo šunku platok a pružok syra.Zrolujeme obalime v trojobale a vypražame do zlatista.
  3. Podavame zo zemiakmi ,ktore sme omastili a posypali pažitkou.