Plnené kapustné listy
Autor receptu: olinecka
Toto jedlo varim rada keď je skora kapusta recept je ľahky ,ale chutny.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z hlavky kapusty oddelime nožom kapustne listy opatrne.Do hlbšej misy ich poukladame a zalejeme vodou do ktorej pridame trocha soli.Varime 8 -10minut potom ich opatrne z vody povyberame,aby sa nam neroztrhali.Nechame vychladnúť.
- Vychladnute listy si pripravime na plnenie,ale hrubšie časti ktore boli okolo hlubika naklepeme zľahka,aby sme mohli ich postačať.Na kapustne listy dame salamu alebo šunku platok a pružok syra.Zrolujeme obalime v trojobale a vypražame do zlatista.
- Podavame zo zemiakmi ,ktore sme omastili a posypali pažitkou.