Foto: babi
Toto jedlo, som dnes robila prvý krát, bol to pokus, ale zdá sa podľa reakcií stravníkov, že vyšiel a tak vám ho ponúkam.....
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny: cuketu na tenko ošúpem /nemusí sa/ a pokrájam na kolieska tak, že každé druhé nedorežem. Vznikla medzeta, kde budem vkladať plnku. Šunku a hermelín som si nakrájala na malé kúsky - hlavne hermelín na tenko.
-
2
do kúska šunky som zabalila hermelín a vložila do cukety
-
3
takto som naplnila všetky kolieska ,posypala trošku grilovacím korením a zakryla fóliou
-
4
na to som položila druhú dosku a ešte zaťažila ,chcela som dosiahnuť, aby sa stlačili a nechala som to postáť asi 1/2 hod. - podarilo sa Ja som použila to čo som mala poruke - kuchárske knihy
-
5
v miske som rozšľahala vajíčko s troškou múky, aby mi vznikla redšia kašička. Namočila medailónky, obalila v mletých slaných krekroch
-
6
a pre istotu spojila špáratkom
-
7
potom som to len na oleji vysmažila a podávala s varenými zemiakmi posypanými petržlenom. /držali , nerozpadli sa ,špáratká som mohla vynrať/
Ja som pred týždňom robila tiež cuketové medajlónky: cuketu som pokrájala na kolieska, stred som vydlabala a do otvoru som vložila zmes mletého mäsa, ktorú som mal pripravenú na mletý rezeň. Obalila v múke a v cestíčku a vypražila.