Plnené cuketové medailónky fotorecept

babi - fotkababi, 8. septembra 2011
Plnené cuketové medailónky (fotorecept)
Foto: babi

Toto jedlo, som dnes robila prvý krát, bol to pokus, ale zdá sa podľa reakcií stravníkov, že vyšiel a tak vám ho ponúkam.....

30 min minút
príprava

Suroviny

  na obalenie
 mleté
  na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny: cuketu na tenko ošúpem /nemusí sa/ a pokrájam na kolieska tak, že každé druhé nedorežem. Vznikla medzeta, kde budem vkladať plnku. Šunku a hermelín som si nakrájala na malé kúsky - hlavne hermelín na tenko.

    Plnené cuketové medailónky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do kúska šunky som zabalila hermelín a vložila do cukety

    Plnené cuketové medailónky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    takto som naplnila všetky kolieska ,posypala trošku grilovacím korením a zakryla fóliou

    Plnené cuketové medailónky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na to som položila druhú dosku a ešte zaťažila ,chcela som dosiahnuť, aby sa stlačili a nechala som to postáť asi 1/2 hod. - podarilo sa Ja som použila to čo som mala poruke - kuchárske knihy

    Plnené cuketové medailónky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    v miske som rozšľahala vajíčko s troškou múky, aby mi vznikla redšia kašička. Namočila medailónky, obalila v mletých slaných krekroch

    Plnené cuketové medailónky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a pre istotu spojila špáratkom

    Plnené cuketové medailónky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    potom som to len na oleji vysmažila a podávala s varenými zemiakmi posypanými petržlenom. /držali , nerozpadli sa ,špáratká som mohla vynrať/

    Plnené cuketové medailónky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne papanie, zajtra možno bude u nás vyprážaná cuketa.
palokuchki
Zatial som cuketu vyprazala iba, tak, ze som ju nakrajala na vacsie hranolky, pokvapkala citronom a obalila v trojobale. No takto obalene v tom cesticku a v krekroch moze byt dobre. Skusim tiez s tym syrom a sunkou.
sylvinka
Tak toto musím vyskúšať!Vyzerá a isto aj chutí úžasne.
mili2936
Včera som robila cuketku, ale bez náplne. Ešte budú, tento rok bola dobrá úroda, takže budúci týždeň sa môžu tešiť aj "nevegetariáni" v našej rodine. Ako nápad skvelé!
garanco
Výborný nápad, určite chutné jedlo:-))
Ja som pred týždňom robila tiež cuketové medajlónky: cuketu som pokrájala na kolieska, stred som vydlabala a do otvoru som vložila zmes mletého mäsa, ktorú som mal pripravenú na mletý rezeň. Obalila v múke a v cestíčku a vypražila.
jerica
Vierka,krásne - určite ste si Ty aj Tvoj pochutil,krásne si to spravila,pohrala aj pofotila,keď by som sa dostala k cukinke spravim si len bez šunky,ja nemusím ani do mäska dávať šunku.Dík za nápad & inšpiráciu:-)
tatranka
Vierka,zase jeden chutný a pekný recept.S tým neukončeným prekrojením je výborný nápad.Takto môžem túto radu zúžitkovať aj pri inom plnení.
hubata
Jááj, veru tak ako píše @tatranka - je to vynikajúci nápad a ako plnka sa dá použiť čo je doma po ruke alebo zvyšuje v chladničke: klobáska, saláma, hríbiky, praženica a máme nové vynikajúce jedlo. Ukladám do KK, lebo by ma to nenapadlo tak sa vynájsť!
babi
ďakujem za komentáre, potešili a veru musím povedať, že to bolo veľmi chutné.@jerica , ja tiež šunku nemusím, ale mala som v chladničke tyký zbytok, tak som ho chcela spotrebovať, ako hovorí @hubata môže sa tam dať hocičo. @tatranka toto nedokončené prekrojenie praktizukem aj pri iných receptoch.Má to tú výhodu, že sa to nerozladáva. Plním tak syr, ale výborný je aj sendvič do ktorého môžeš vložiť "čo chladnička dá" a tiež obaliť a vysmažiť.
ludar
Vyskúšala som, je to veľmi chutné. Nemala som krekry, použila som kukuričné lupienky, pomleté. Ďakujem za dobrý nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia