Plnená panenská sviečkovica a lá KajusiQQ(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Je to recept ktorý patril medzi moje prvé, inšpiráciu som našla v knihách o slovenskej kuchyni keďže mäso nejem no chcela som sa ho naučiť pripravovať tak hlavný ochutnávač bola moja mama od tých čias čo ochutnala sa zaradilo medzi jedlá ktoré určite neodmietne:) Dnes je 1.5 a pridávam novú omáčku keďže mám plno arašidového masla experimentovala som a stálo to zato!:)

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme si variť mrkvu a zemiaky(bude to ako príloha) Zo šunky,vajca,soli a vňate vymiešame jemnú zmes.
  2. Do sviečkovej opatrne narežeme kapsu. Kapsu naplníme a do prostred plnky poukladáme celé alebo rozpolené fazuľové struky.
  3. Kapsu zošijeme,posolíme prichutíme bylinkami a na oleji opečieme.Pridáme maslo
  4. Podlejeme a za občastného prelievania výpekom a podlievania vodou pečieme do mäkka.(ako pri každom, čím dlhšie tým lepšie).
  5. Keď je sviečková hotová vyberieme a do omáčku zahustíme múkou a dochutíme arašidovým maslom.
  6. Zeleninku(mrkvu už predvarenu) a fazuľky opražíme na masle posolíme. Pokial sa nám zvášila náplň môžme si spraviť omeletu:)
  7. A tu je fotka ešte stara s omáčkou z perníku struhaného:) aj tá je veľmi dobrá no rada experimentujem:)