Plnená panenská sviečkovica a lá KajusiQQ(fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Je to recept ktorý patril medzi moje prvé, inšpiráciu som našla v knihách o slovenskej kuchyni keďže mäso nejem no chcela som sa ho naučiť pripravovať tak hlavný ochutnávač bola moja mama od tých čias čo ochutnala sa zaradilo medzi jedlá ktoré určite neodmietne:) Dnes je 1.5 a pridávam novú omáčku keďže mám plno arašidového masla experimentovala som a stálo to zato!:)
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si variť mrkvu a zemiaky(bude to ako príloha)
Zo šunky,vajca,soli a vňate vymiešame jemnú zmes.
- Do sviečkovej opatrne narežeme kapsu.
Kapsu naplníme a do prostred plnky poukladáme celé alebo rozpolené fazuľové struky.
- Kapsu zošijeme,posolíme prichutíme bylinkami a na oleji opečieme.Pridáme maslo
- Podlejeme a za občastného prelievania výpekom a podlievania vodou pečieme do mäkka.(ako pri každom, čím dlhšie tým lepšie).
- Keď je sviečková hotová vyberieme a do omáčku zahustíme múkou a dochutíme arašidovým maslom.
- Zeleninku(mrkvu už predvarenu) a fazuľky opražíme na masle posolíme.
Pokial sa nám zvášila náplň môžme si spraviť omeletu:)
- A tu je fotka ešte stara s omáčkou z perníku struhaného:) aj tá je veľmi dobrá no rada experimentujem:)