Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 4. novembra 2016
Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept)
Foto: alex37

Kuracie prsia na 1000 spôsobov, tak vyzerá naša kuchyňa od určitého času. Sem - tam nejaké morčacie, hovädzie, ale čo sa týka nenáročnosti receptov, Zobraziť celý popisKuracie prsia na 1000 spôsobov, tak vyzerá naša kuchyňa od určitého času. Sem - tam nejaké morčacie, hovädzie, ale čo sa týka nenáročnosti receptov, jednoznačne kuracina vyhráva.

2
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
Plnka:
2 strúčiky
1/2
125 g
6 ks
1 ks

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia rozrežeme po dĺžke, pomocou mikroténového sáčku rozklepeme na tenko

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    okoreníme, soľou, čiernym korením, natrieme horčicou. Posypala som krájaným zelerom, nie je však nutné. Môžete použiť aj iné bylinky.,

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na olivovom oleji udusíme cibuľu, pridáme cesnak /pozor, aby nezhorkol/špenát, hlivu, nastrúhanú mrkvu, okoreníme soľou a čiernym korením a dusíme do zmäknutia.

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokladieme plátkami šunky, navrstvíme plnku a kúsky fety a zvinieme do rolády

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zrolujeme, zviažeme niťou aby sa rolka nerozpadla.

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    opečieme na horúcom oleji, keď sa zatiahne z každej strany, podlejeme vodou alebo bielym vínom a dusíme, aby mäso zvnútra nezostalo surové. Nepoužitý zbytok plnky primiešame k prílohe, v mojom prípade kus-kusu. Kus-kus pripravíme nasledovne: do nádoby si nasypeme kus-kus, osolíme a a zalejeme vriacou vodou, 1cm nad hladinu kus-kusu. Kus-kus sa nasiakne vodou, primiešame k nemu zbytok náplne a podávame.

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

luss44
u nás tiež kuracina ide, takže budem si pamätať ako inšpiráciu, páči sa mi zloženie plnky
izabella929
Áno, toto je mäsko, ktoré som v kuchyni najviac využívala...dá sa nádherne a veľmi zaujímavo a farebne plniť všetkým, čo nás napadne..páči sa mi tvoja práca...)
alex37
ďakujem za odozvu, pekný deň prajem všetkým :-)