Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 4. novembra 2016 10:30
Ďalšie recepty »
Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept)Foto: alex37

Kuracie prsia na 1000 spôsobov, tak vyzerá naša kuchyňa od určitého času. Sem - tam nejaké morčacie, hovädzie, ale čo sa týka nenáročnosti receptov, jednoznačne kuracina vyhráva.

2
porcie
60 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
Plnka:
2 strúčiky
1/2
125 g
6 ks
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie prsia rozrežeme po dĺžke, pomocou mikroténového sáčku rozklepeme na tenko

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    okoreníme, soľou, čiernym korením, natrieme horčicou. Posypala som krájaným zelerom, nie je však nutné. Môžete použiť aj iné bylinky.,

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na olivovom oleji udusíme cibuľu, pridáme cesnak /pozor, aby nezhorkol/špenát, hlivu, nastrúhanú mrkvu, okoreníme soľou a čiernym korením a dusíme do zmäknutia.

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokladieme plátkami šunky, navrstvíme plnku a kúsky fety a zvinieme do rolády

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zrolujeme, zviažeme niťou aby sa rolka nerozpadla.

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    opečieme na horúcom oleji, keď sa zatiahne z každej strany, podlejeme vodou alebo bielym vínom a dusíme, aby mäso zvnútra nezostalo surové. Nepoužitý zbytok plnky primiešame k prílohe, v mojom prípade kus-kusu. Kus-kus pripravíme nasledovne: do nádoby si nasypeme kus-kus, osolíme a a zalejeme vriacou vodou, 1cm nad hladinu kus-kusu. Kus-kus sa nasiakne vodou, primiešame k nemu zbytok náplne a podávame.

    Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist