Plnená haruľa (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Zemiakové placky u nás v zime letia. Lenže chlapom sa bez mäsa veľmi nezavďačíš...

Suroviny

Postup

  1. Podľa druhu zemiakov zvolíme múku: sypké zemiaky sa ľahšie spracúvajú s hladkou múkou.
  2. Ošúpané zemiaky postrúhame na struhadle a necháme asi 15 minút odstáť. Potom z nich opatrne vylejeme vodu tak, aby škrob zostal v mise. Pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, 3 pl múky, vajcia, osolíme, okoreníme a dochutíme majoránkou. Dobre premiešame, ak treba, pridáme ešte trochu múky.
  3. Cibuľu pokrájame a speníme na troche masti alebo oleja. Obidva druhy mäsa pomelieme, pridáme na panvicu k cibuli a orestujeme. Osolíme a okoreníme.
  4. Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Na dno navrstvíme 2/3 cesta, naň rozotrieme orestované mäso.
  5. Vrstvu mäsa zakryjeme zvšným zemiakovým cestom a navrch pokladieme tenké plátky slaniny.
  6. Pečieme 30-40 minút v rúre predhriatej na 180°C. Upečenú haruľu pokrájame a podávame so surovou kyslou kapustou.