Plnená červená kapusta - eintopf (fotorecept)

Autor receptu: 13juli

Tento recept ma napadol keď som mala doma červenú kapustu a nevedela som čo s ňou tak som vymyslela takúto kapustu, všetkým chutilo

20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Červenú kapustu si rozdelime na jednotlivé listy a vo vode ich trochu povarime aby zmäkli
  2. Ryžu si uvarime v 200 mll vody keď trochu ochladne pridáme mäso, korenie, soľ, majoránku a vajcia, všetko zamiešame
  3. Zemiaky si ošupeme, pokrájame na väčšie kúsky a poukladáme do hrnca,trochu osolíme a okoreníme ja použivam 3 l tlakový
  4. navrstvíme polovičku sudovej kapusty
  5. na to poukladáme naplnený kapustný list
  6. a znovu navrstvíme sudovú kapustu
  7. podlejeme 1 dcl vody a v tlakovom hrnci varíme 20 minút, potom zalejeme zo smotanou v ktorej sme rozmiešali solamil a znovu zatlakujeme na 5 minút . V normálnom hrnci sa to vary pod pokrievkou 1 a pol hodiny. Podávame so zemiakmi ale mi to máme najradšej s domácim chlebom