Plnená červená kapusta - eintopf (fotorecept)
Autor receptu: 13juli
Tento recept ma napadol keď som mala doma červenú kapustu a nevedela som čo s ňou
tak som vymyslela takúto kapustu, všetkým chutilo
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Červenú kapustu si rozdelime na jednotlivé listy a vo vode ich trochu povarime aby zmäkli
- Ryžu si uvarime v 200 mll vody keď trochu ochladne pridáme mäso, korenie, soľ, majoránku a vajcia, všetko zamiešame
- Zemiaky si ošupeme, pokrájame na väčšie kúsky a poukladáme do hrnca,trochu osolíme a okoreníme ja použivam 3 l tlakový
- navrstvíme polovičku sudovej kapusty
- na to poukladáme naplnený kapustný list
- a znovu navrstvíme sudovú kapustu
- podlejeme 1 dcl vody a v tlakovom hrnci varíme 20 minút, potom zalejeme zo smotanou v ktorej sme rozmiešali solamil a znovu zatlakujeme na 5 minút . V normálnom hrnci sa to vary pod pokrievkou 1 a pol hodiny. Podávame so zemiakmi ale mi to máme najradšej s domácim chlebom